OogGetuige: hoe was de eerste week na Nieuwjaar voor…?

Berichten uit het dagelijkse leven in China die Gordon Dumoulin op zijn blog 5iZ postte.

Chinese ‘ijsberen’

nieuwjaar

4 januari  – Een frisse nieuwjaarsduik 2022 in Harbin, provincie Heilongjiang.

Lantaarnmakers voor Chinees Nieuwjaar

nieuwjaar

6 januari. – Het internationale Nieuwjaar is voorbij, maar het Chinese Nieuwjaar nadert al, het Lentefeest. Arbeiders in het dorp Yangzhao, in de provincie Shanxi, zijn volop bezig met het maken van rode lantaarns. Met een geschiedenis van meer dan 100 jaar van het maken van lantaarns, is het dorp in China bekend geworden vanwege die industrie. Er zijn ongeveer 20 fabrieken en 1.000 arbeiders bij betrokken. Zij leveren een jaarlijkse productie van ongeveer 2 miljoen lantaarns.

De cultuursector

6 januari. – Het 22e ‘Meet in Beijing’ International Arts and Culture Festival ging donderdagavond van start met een groots gala. Het festival duurt van 6 januari tot 18 februari in Beijing. Dit jaar staan er ook optredens op het programma over de cultuur en geschiedenis van de Olympische Spelen.

Onder archeologen

6 januari – Een 3000 jaar oud grafcluster daterend uit de late Shang-dynastie (1600-1046 v.Chr.) gelegen op 2,4 kilometer van het paleis en de voorouderlijke tempel van de ruïnes van Yin, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Er wordt aangenomen dat de nieuw ontdekte plek een belangrijk woongebied was voor een clan genaamd ‘Ce’ in de Shang-dynastie.

Bij de brandweer

3 januari – Brandweerlieden verwijderen losse tegels die bij naschokken kunnen vallen in Ninglang County in de provincie Yunnan. Een aardbeving met een kracht van 5,5 op de schaal van Richter trof de provincie op 2 januari.

In de bieb

nieuwjaar

4 januari – De Chongqing Yongchuan bibliotheek is officieel geopend in het Zuidwest-Chinese Chongqing. Hij heeft een oppervlakte van 7.000 vierkante meter en is verdeeld in meer dan 20 afdelingen, met informatiediensten, uitlenen en retourneren van boeken, lezen van kranten, tijdschriften en tijdschriften, digitaal lezen, evenals leessecties die speciaal zijn bedoeld voor kinderen, senioren en lichamelijk gehandicapten. De capaciteit van de bibliotheek is meer dan 1.000 personen. Het doel is het leren en lezen te stimuleren.

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *