OogGetuige: ‘Lichun, IJspret en taugé’

Lichun, afgelopen weekend op het Houhai 后海 meer te midden van de oude hutongs van Beijing. Veel mensen genieten van een mooie dag op het ijs.

Gewoonlijk is Beijing deze week behoorlijk verlaten met miljoenen die teruggaan naar hun geboorteplaats voor het Lentefeest (Chinees Nieuwjaar) om bij familie te zijn.

Lichun

Dit jaar besloten veel mensen in Beijing (en andere steden) te blijven en te genieten van hun Lentefeest in de stad waar ze wonen, vanwege de COVID-situatie en de maatregelen errond.

Het begin van de lente 立春 (lì chūn), de eerste lunisolaire periode in het Jaar van de Tijger van de Chinese lunisolaire kalender begon afgelopen vrijdag 4 februari.

Lichun

De ochtendmarkt stond vol met taugé, symbool voor het begin van een nieuwe lente. Taugé (noot van ChSq: in België ook wel sojascheuten genoemd) is een favoriete vulling voor de beroemde Lichun loempia’s en pannenkoeken, populaire gerechten in China om het begin van de lente te vieren.

De Li Chun van dit jaar is bijzonder opmerkelijk aangezien de dag erna ook de openingsdag was van de Olympische Winterspelen in Beijing.


Laten we in veel opzichten hopen op een nieuw begin en alle atleten veel succes en inspiratie wensen tijdens de spelen.

Lichun

ChinaSquare’s OogGetuige Gordon Dumoulin postte zijn foto’s en zijn gedachte onder de titel Ice fun and Bean sprouts… (5iz-china.com)
Lees over LiChun ook Chinese-style romance: Beijing 2022 kicks off on ‘lichun,’ together for a shared ‘warm, hopeful’ future

Lichun
Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *