Oude stadsbuurten worden vernieuwd

De regering is van plan om de renovatie van oudere buurten te versnellen. 170.000 stedelijke buurten met in totaal 100 miljoen bewoners zijn dringend aan vernieuwing toe. De kosten worden op 4 biljoen yuan geraamd.

Het nationaal initiatief om oudere woonbuurten te vernieuwen is zowel bedoeld om de levensvoorwaarden van de bevolking te verbeteren als om de economie te ondersteunen, aldus onderminister van Huisvesting en Stedeljk-Rurale ontwikkeling Huang Yan. De lokale besturen rapporteerden dat in totaal 170.000 oudere stadsbuurten aan vernieuwing toe zijn en hiermee zijn 100 miljoen bewoners gemoeid.

Het ministerie lanceerde in 2017 een pilotprogramma in 15 steden en deze projecten kwamen eind vorig jaar ten goede aan 59.000 bewoners in meer dan 100 buurten. Premier Li Keqiang beloofde in zijn regeringsrapport dat de regering de renovatie van oude buurten dit jaar zou steunen. Op 19 juni zat hij een vergadering van de regering voor waarin hij beloofde het karwei te zullen versnellen.

De renovaties zullen prioriteit verlenen aan het verbeteren van de toegangswegen en van de wateraanvoer, die van elektriciteit gas en internet diensten. Waar de toestand het toelaat zullen liften worden geïnstalleerd en parkeerplaatsen gebouwd. De nodige investeringen hiervoor zijn enorm.

Kosten

Staatsraad Qiu Baoxing raamt de totale kosten voor alle projecten op 4 biljoen yuan. 500 miljard is beschikbaar in een regeringsfonds voor het onderhoud van volkshuisvesting: de werknemer draagt verplicht een bijdrage bij tot dit Fonds. Het kan aangesproken mits respecteren van zekere procedures voor de renovatie van gemeenschappelijke ruimten. Nu al is echter duidelijk dat ook de lokale besturen hun duit in het zakje zullen moeten doen. Het financieringssysteem zal er een zijn met meerdere bronnen, aldus nog onderminister Huang.

Bron: China Daily

Print Friendly, PDF & Email

7 comments for “Oude stadsbuurten worden vernieuwd

  1. De vraag is meer: op welke manier worden ze gerenoveerd ?

    In Peking moeten nu een volgende ronde hutong bewoners hun woonst verlaten, om van de regio een nieuw UNESCO werelderfgoed te maken. In Datong is het oude centrum incluis bewoners van de kaart geveegd om het om te toveren tot een kitscherig toeristengebied met replica gebouwen. Lijiang is mooi renoveerd, maar de oorspronkelijke bewoners, de Naxi, moesten er plaats maken voor Han-restaurant -en hoteluitbaters.

    Er moet een duurzamere aanpak komen.

  2. Bewijs meer hoe minderheiden een afkeer hebben voor hun eigen cultuur. Naxi vrouwen trouwen niet dus vele afgestudeerde studenten willen niet terug keren naar hun dorp. Naxi hebben geen mannen in hun leven. De familie wordr beheerd door oude vrouwen waar jongens hard moeten werken.

  3. Het is onmogelijk voor iemand met een stadshukou om een huis kopen in een dorp. Vooral hotelketens doen dit voor buitenlandse toeristen. Hotels voor buitenlandse toeristen moeten aan zeer hoge eisen voordoen voor vergunningen. Zoals veiligheid, netheid en engelsvaardigheid. Reden waarom sommige hotels geen buitenlandse toeristen nemen. Dus kunnen sommige oudere Naxi aan deze eisen voordoen. Lijkt meer op dat han het grond huren van de Naxi om een hotel te maken. Luie Naxi grondbezitter alleen maar huur innen voor imkomsten. Ook erg veel illegale hutong worden verhuurd aan migrant werkers voor erg slechte leefruimte. De hutong eigenaar bouw zelf een verdieping erbij voor meer winst zonder bouwvergunningen of veiligheid controlle. Dus afbreken die illegaal woningen.

  4. @hahaha Ik kom er nog een keer op terug. Het gaat mij vooral om de zin “Luie Naxi grondbezitter alleen maar huur innen voor imkomsten.” Deze zin laat zien hoe denigrerend Han-Chinezen denken over minderheden. En in het verlengde hiervan hoe sommigen een racistisch kijk op de mensheid hebben.

  5. https://youtu.be/5hDxdrE2xMk de hele week gaat over kangding een locatie met mix tussen tibeten en hannen . Meeste tibetanen hebben modern huizen gekregen van de overheid. Sommige verhuren hun huizen aan toeristen of verhuren aan Han hotel eigenaar.

  6. Nee, deze zin laat zien hoe mensen neerkijken op grondbezitters die elke maand huur innen zonder wat terug te doen. Ook wel huisjesmelkers genoemd. Jammer genoeg zijn er te veel in China. https://youtu.be/Y2EkE6Eg9WI nog een filmpje waar een Tibetaanse boer verhuist naar een klein dorp met veel toeristen. En daarna wat huizen bouwt om te verhuren. Kijk winkeliers nemen een risico verhuurder niet erg veel. Als je niet voordoende onderzoek doet op bepaalde zaken moet je geen conclusie trekken voor dingen boven je begrip.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *