Oxford University verricht voortaan ook onderzoek in Suzhou, Jiangsu

Een onderzoekscentrum van Oxford University is vanaf nu actief in het Chinese Jiangsu.

De academici van OSCAR (Oxford Suzhou Centre for Advanced Research) zullen de resultaten en toepassingen van hun technologisch onderzoek delen met bedrijven in Groot-Brittannië, China en andere landen.

OSCAR in SUZHOU

Oxford University heeft op donderdag 22 november 2018 Oxford Suzhou Centre for Advanced Research, OSCAR, geopend in de Chinese kustprovincie Jiangsu. OSCAR is het eerste onderzoeksinstituut in China van het prestigieuze Oxford. Het onderzoekscentrum is, niet toevallig zoals zal blijken, gevestigd in het Suzhou Industrial Park.

Exact

Een departement van Oxford University heeft OSCAR uitgedacht. De Mathematical, Physical and Life Sciences Division (wiskunde, natuur- en levenswetenschappen, biowetenschappen) heeft in oktober 2017 besloten twaalf onderzoeksprojecten te starten en te begeleiden in Suzhou. De programma’s focussen in het bijzonder op natuurwetenschappen en engineering (wetenschappelijke technologie).

Ambities

Onderzoeken, methodologie verfijnen en de maatschappelijke impact van de wetenschap vergroten, dat zijn de doelstellingen van OSCAR. Die ambitieuze activiteiten zijn zowel op China als op Groot-Brittannië gericht. De doelstellingen vallen af te lezen van de onderwerpen en van de samenstelling van de teams. Medische informatica, weefselmanipulatie, milieusanering, biomedische beeldvormingstechnieken zijn enkele van de twaalf gekozen studieobjecten. Voor elk thema worden drie onderzoekers aangezocht. Die zullen komen uit landen van over de hele wereld, maar er zijn al zes wetenschappers van Chinese afkomst die meedoen.

Oxford Uni in Suzhou Industrial Park

Het gebouw waar de medewerkers van OSCAR hun werk plannen en onder andere uitvoeren telt negen verdiepingen en is 20.000 m² groot. Het is volledig eigendom van Oxford University. Suzhou Industrial Park heeft gezorgd voor startkapitaal, toegang en de meest geavanceerde voorzieningen. Het gebouw staat in een industriezone, het China-Singapore  Suzhou Industrial Park (SIP). OSCAR zal nauw samenwerken met Chinese universiteiten en academische instellingen.

Een ruime blik

De nabijheid van de industriële activiteiten moet de toepassingen van het onderzoek direct laten renderen. Toch is het nadrukkelijk de bedoeling ervaringen, resultaten, kennis en praktijken ook met actoren in andere landen te delen, om te beginnen in Zuidoost-Azië.

Bronnen: sixthtone.com, en de websites van de betrokken instellingen
Website OSCAR https://oscar.web.ox.ac.uk/
Website SIP http://www.sipac.gov.cn/english/

Print Friendly, PDF & Email

1 comment for “Oxford University verricht voortaan ook onderzoek in Suzhou, Jiangsu

  1. Een Chinese universiteit die zulk onderzoek zou doen in het buitenland zou waarschijnlijk gelabeld worden als spionage.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *