President Obama bezoekt China in november

Huntsman en zijn gezin

Huntsman en zijn gezin


President Obama brengt midden november een bezoek aan China. Dit werd meegedeeld door de kersverse ambassadeur Huntsman, die bij die gelegenheid in zijn tuin geflankeerd werd door zijn gezin.
Het bezoek van Obama in november komt er naar aanleiding van de 30e verjaardag van de Amerikaans-Chinese betrekkingen. Obama wil China betrekken bij het aangaan van globale uitdagingen.
Huntsman werd in mei door Obama aangeduid als ambassadeur in China en dit kreeg begin augustus de goedkeuring van de senaat. Zijn ervaring met China startte in het begin van de jaren ’80 toen hij als assistent van het Witte Huis in de Reaganperiode Peking bezocht. Sedertdien leidde hij verschillende handelsmissies en adopteerde hij, naast een Indiaas kind, ook een Chinees meisje uit Yangzhou, allebei aanwezig op de persconferentie.  Huntsman was ook ambassadeur in Singapore en gouverneur van Utah.
Naast Mandarijn spreekt hij ook Taiwanees. Hij noemde de Chinees-Amerikaanse relaties de meest belangrijke in de wereld. De 49-jarige Republikein hoopte deze sterker te maken dan ooit. Als zijn belangrijkste taak ziet hij meehelpen in het leggen van de fundamenten voor duurzame groei in de regio. Ook klimaatverandering, energie, regionale veiligheid en de globale economie krijgen zijn speciale aandacht.

Print Friendly, PDF & Email

1 comment for “President Obama bezoekt China in november

  1. Het zal daartegen wel te koud zijn voor madam Obama … om haar shortje nog eens te dragen:)
    “Naast Mandarijn spreekt hij ook Taiwanees.” is niet echt moeilijk. Zoveel verschillen zijn er niet. Ik ken nu volk van beide slag en wat de taal betreft verstaan ze elkaar als Hollanders en Vlamingen. http://en.wikipedia.org/wiki/Taiwanese_Mandarin. Hij was ook een tijd Mormoons missionaris in Taiwan. Vandaar. Mr. Huntsman, 49, learned to speak Mandarin Chinese from his time as a Mormon missionary in Taiwan. http://www.nytimes.com/2009/05/17/world/asia/17ambassador.html

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *