Rijkenrapport: China telt 1133 dollar- miljardairs

Vorig jaar kwamen in China 75 $ miljardairs bij zodat het land er nu 1133 telt. Dit is 60 % meer dan de VS en meer dan de VS, India en het VK samen. Tot deze bevindingen kwam het Hurun rijkenrapport van 2022.

Zhong Shanshan

Rupert Hoogewerf waarvan de Chinese naam Hu Run luidt, is de ontwerper van het jaarlijks rijkenrapport dat dit jaar afgesloten werd op 14 januari 2022. Het rapport stelt vast dat het afgelopen jaar in China 75 dollar miljardairs bijkwamen zodat het land er nu 1133 telt. Niettegenstaande de pandemie groeide het aantal dollar miljardairs tot 3381 wereldwijd. Tien van hen hebben een vermogen van meer dan $ 100 miljard, het dubbele van vorig jaar. China en de VS zijn goed voor 55% van de lijst.

Elon Musk is de rijkste met een vermogen van $ 1290 miljard terwijl de rijkste Chinees Zhong Shanshan CEO van Nonfu Springs 455 miljard bezit en daarmee de vijftiende staat in de wereld.  Sinds 2016 toen China voor het eerst de VS overtrof, is het aantal miljardairs in de VS toegenomen met 30% terwijl dat aantal in China verdubbelde. China heeft nu met zijn 1133 miljardairs 60% meer dan de VS en dit aantal is ook hoger dan de VS, India en het VK samen.

Namen

Bovenaan staat dus Zhong Shanshan. Hij wordt gevolgd door CEO van Bytedance Zhang Yiming die van de vijfde naar de tweede plaats klimt met een vermogen van 340 miljard. Derde staat CATL stichter Zeng Yuqun die met 335 miljard 100 miljard rijker werd. Tencent topman Pony Ma tuimelt van twee tot 4 met 235 miljard terwijl zijn collega Jack Ma van Alibaba vijfde staat met 235 miljard yuan. Dit is het eerste jaar dat de twee laatstgenoemden uit de top drie vallen sinds 2015. Het rapport geeft nog aan dat naast Beijing en Shanghai Shenzhen de derde stad is waar de Chinese miljardairs wonen.

Bron: Global Times

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *