Shanghai heeft 23 miljoen inwoners in 2020

shaiistVolgend jaar zal Shanghai 19,5 miljoen inwoners tellen, 3 % meer dan vorig jaar en tegen 2020 zal het cijfer tot 23 miljoen oplopen.
Dit verwacht de Bevolkings- en Gezinsplanningcommissie van de metropool, aldus de Shanghai Daily. De uitdagingen zijn de vergrijzing van de autochtone bevolking en de noodzaak om aan te dringen op geboorteplanning bij migranten. In 2008 waren er meer dan 5 miljoen migranten die minstens 6 maanden in de stad leven, 180.000 meer dan het jaar voordien. Vooral in de districten Songjiang en Minhang zijn ze dominerend. Ze kregen 65.800 babies, ongeveer 40 % van alle pasgeborenen. 
Bij die geboorten was er in 7491 gevallen sprake van een overtreding van de regels voor de gezinsplanning (het éénkindbeleid). Bijna  alle overtredingen tegen dit beleid in de stad werden door migranten begaan. In de toekomst zal de migrantenbevolking via de gemeenschapsdiensten- en centra beter worden begeleid. Zes miljoen inwoners van Shanghai hebben maar één kind en één vijfde van de inwoners zijn meer dan 60 jaar oud, het dubbele van het nationale cijfer. De stad telt ook 270.000 buitenlanders.

Print Friendly, PDF & Email
Voeg toe aan :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 karakters beschikbaar