Der Spiegel: ‘C&A’ staat voor verkoop aan Chinezen

Volgens het Duitse blad ‘Der Spiegel’ wil de familie Brenninkmeijer haar modeonderneming C&A (gedeeltelijk?) verkopen. De onderhandelingen daarover zouden in een laatste stadium verkeren en de geïnteresseerden zouden uit China komen.

De Nederlandse familie Brenninkmeijers behoort met een geschat vermogen van meer dan 20 miljard euro tot een van de rijkste en meest afgesloten families. De streng katholieke familie omvat meer dan 1000 leden waarvan er 68 ook manager zijn in het bedrijf.  Hun aandelen zijn gebundeld in de Cofra-holding in Zwitserland. Tot de holding behoort niet enkel de modeonderneming C&A, maar ook vastgoed en zaken in privévermogen evenals financiële diensten.
C&A heeft het bericht van Der Spiegel noch willen ontkennen noch bevestigen. De Cofrag-roep verspreidde wel een mededeling waarin staat dat ‘de voortdurende omvorming van C&A ook het aftoetsen inhoudt van verschillende wegen om in groeimarkten als China een digitale koers te varen wat potentieel ook andere externe partnerschappen kan inhouden’. Verder zegt de mededeling dat ‘elke regio van C&A met een rij van partijen in contact staat en die verification verder zal doorvoeren in het kader van de omvorming strategie’. Het valt dus nog te bezien of het om een nieuwe partner gaat of om een verkoop. Der Spiegel meent te weten dat de deal bijna voltooid zou zijn.
De modeketen telt meer dan 1.500 winkels in achttien Europese landen, waarvan 138 in België. C&A heeft meer dan 35.000 mensen in dienst en is een van de grootste modeketens van Europa. Het bedrijf staat naar verluidt door de toenemende concurrentie van ketens als H&M en Primark en online concurrentie zwaar onder druk.
Bronnen: Der Spiegel, De Standaard, FET, hebanian.com

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *