Straffen in seksvideozaak uitgesproken

De politicus uit Chongqing waarvan een seksvideo uitlekte, heeft uiteindelijk 13 jaar hechtenis gekregen wegens omkoperij. 6 personen die hem chanteerden, kregen straffen gaande van 18 maanden tot 10 jaar wegens chantage door middel van video’s.
leizhengfustrafLei Zhengfu was de voormalige CPC-secretaris van het district Beibei te Chongqing. De 55-jarige dook op in een seksvideo die op Internet werd geplaatst. De rechtbank vond Lei schuldig aan het aannemen van 3,1 miljoen aan steekpenningen tijdens de periode  maart  2007 tot november 2012 en kreeg daarvoor 13 jaar gevangenisstraf. Hij maakte misbruik van zijn positie om bepaalde firma’s te bevoordeligen. Ook wordt beslag gelegd op zijn persoonlijke bezittingen voor 300.000 yuan. Het is niet duidelijk of hij in beroep gaat.
De zes personen die Lei in het geheim lieten filmen om hem daarna onder druk te zetten en te doen betalen, kregen gevangenisstraffen tussen 18 maanden en 10 jaar voor bendeleider Xiao Ye. Het was Xiao Ye die 3 miljoen zwijggeld vroeg aan Lei Zhengfu en Xiao deed hetzelfde met voormalig voorzitter Zhou Tianyun van Chongqing Land Group. Zhao die de seksuele relatie met Lei had, komt er van af met twee jaar hechtenis waarvan twee jaar met uitstel. De onwettelijke bezittingen werden in beslag genomen. Xiao en twee anderen lieten al weten in beroep te zullen gaan. Met de straffen wordt een voorbeeld gesteld voor andere politici. Naar verluidt zijn deze voortaan bang een scheve schaats te rijden omdat ze vrezen dat dit in het geheim zou opgenomen worden met al de narigheid tot gevolg.
 
 

Print Friendly, PDF & Email
Voeg toe aan :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 karakters beschikbaar