Veel vakantiereizen blijven binnen de provincie

Omdat China de Omicron verspreiding wil tegen gaan, werd de inwoners gevraagd tijdens de 1 mei vakantie ter plaatse te blijven. Het grote deel van de geplande reizen blijft binnen de provincie en het transport zou 60% minder bedragen. Om het verbruik toch te stimuleren delen lokaliteiten korting bonnen uit.

SST Chongqing Chengdu

Om de provincie Hainan binnen te komen is een nucleïnezuur test nodig van hooguit 48 u geleden. De provincie Gansu heeft zijn verbod op groepsreizen en reizen naar andere provincies verlengd. Shenzhen heeft tijdelijk groepsreizen naar medium- en hoog risico provincies, havensteden en het buitenland opgeschort.
 
Online reisorganisatie Ctrip deelt mee dat meer dan de helft van hun bestellingen reizen betreft binnen de provincie. In Guangdong en Sichuan bedraagt dit percentage zelfs 80%, aldus nog Ctrip. Tijdens het Qingming festival stegen de boekingen in rurale hotels echter met een vijfvoud. Het reisplatform Qunar stelt vast dat hotels in vele steden voor de vakantieperiode  tegen hun laagste gastencijfer aankijken sinds vijf jaar. Vele luxehotels rekenen maar de helft van de prijs van vorig jaar aan. Kampeerzones gaan er daarentegen met de helft op vooruit en moeten ruim op voorhand worden besteld. Vooral de lage risico gebieden zijn in trek met als vliegbestemmingen  Shenzhen, Chengdu, Chongqing en Sanya.

Het Ministerie van Transport verwacht tijdens de vakantieweek 100 miljoen reizen of 60% minder passagiers . De luchtvaart voorziet een terugval met 77% in vergelijking met vorig jaar. Toen werden eveneens nog 117 miljoen treinreizen gemaakt en dit jaar zouden er maar 32 miljoen zijn, zo verwacht China Railway.

Korting bonnen


Om het verbruik aan te moedigen hebben een aantal lokaliteiten korting bonnen of digitale rode enveloppen uitgeschreven. Shenzhen is koploper omdat het voor ‘470 miljoen yuan korting bonnen uitgeeft. Ningbo biedt er voor 300 miljoen yuan aan uit te geven bij 100.000 handelaars. De stad Fuzhou geeft voor 120 miljoen yuan korting bonnen uit en plant meer dan 200 promotieactiviteiten met voor in totaal 370 miljoen yuan aan kortingen. Naast die korting bonnen deelt Shenzhen ook 30 miljoen digiyuan uit in de vorm van rode enveloppen. Het district Hexi in Tianjin heeft in totaal voor 400.000 digitale rode enveloppen uitgeschreven en dit in verschillende toepassingsscenario’s.

China Daily, Global Times

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *