Banenplan voor gehandicapte personen

De regering heeft een driejarig actieplan om mensen met een handicap helpen werk te vinden, hun beroepsopleiding te versterken en betere werkgelegenheidsdiensten aan te bieden. Het plan wil voor hen één miljoen banen scheppen.

Klas bloemen schikken voor gehandicapten in Tongzhou

China  telt 85 miljoen inwoners met een handicap en ze vinden moeilijk werk. 8,61 miljoen hebben een baan en 85% werken ofwel in de landbouw ofwel flexibel in andere sectoren. De regering pakt nu uit met een driejarenplan om hen aan een baan te helpen en wil zo één miljoen banen scheppen. Bij de maatregelen behoort het creëren van banen in de administratie, openbare instellingen, staats- en privéondernemingen. De jobs die ze tot nu toe hadden, betaalden weinig en vereisten ook niet veel kennis.

De staatsondernemingen moeten de leiding nemen en zij die hun verantwoordelijkheid niet opnemen moeten bijdragen tot een speciaal Fonds . Het plan benadrukt het belang van de privésector die nu in de steden instaat voor 80% van de gecreëerde banen. Ook de e-commerce bedrijven en koerierdiensten worden aangeraden meer personen met handicap aan te werven.

Het plan biedt gerichte, gedetailleerde maatregelen om personen met handicap, met inbegrip van mensen die op het platteland wonen en universitair afgestudeerden te helpen hun professionele vaardigheden te verbeteren. Beroepsscholen zullen aangemoedigd worden om trainingsprogramma’s op maat te ontwikkelen en beroepsscholen zullen gestimuleerd worden om er meer in te schrijven. Degenen die in aanmerking komen, zullen subsidies en toelagen krijgen terwijl ze een beroepsopleiding volgen.

Volgens prof Yang Lixiong bij de Renmin University zou er een HR-systeem moeten worden ontwikkeld met speciaal onderwijs, rehabilitatiediensten en beroepsopleiding en diensten. Deze beroepsopleiding moet worden voortgezet, zelfs nadat de gehandicapte personen een baan hebben gevonden. Een beter publiek bewustzijn en strengere wetgeving zijn ook nodig om discriminatie op het werk geleidelijk uit te bannen

China Daily

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *