Wanda topsponsor FIFA tot en met 2030

Dalian Wanda tekende met de FIFA het contract om gedurende de volgende 4 wereldbekers voetbal als topsponsor te fungeren. Sony en de Emirates Airlines trokken zich in 2014 terug en werden nooit echt vervangen. Voorzitter Infantino is verheugd om na de schandalen en het jaarverlies hoop op betere tijden te kunnen aanbieden.

Wang_Jianlin

Waqng Jianlin


De groep Dalian Wanda wordt geleid door China’s rijkste Wang Jianlin. Wang is 61 jaar en zijn fortuin wordt op $ 29 miljard geraamd. Hij had al een aandeel in Atletico Madrid en werd eigenaar van het Zwitserse Infront, een van de grootste sport marketing- en media bedrijven die de FIFA als klant heeft.
Zoals iedereen weet, heeft de top voetbalorganisatie het moeilijk om na de recente schandalen over corruptie aan sponsors te geraken. Sony en de Emirates Airlines stopten als topsponsors in 2014. Overigens zit de FIFA met een verlies van $ 122 miljoen voor 2015. De nieuwe FIFA-voorzitter Gianni Infantino kondigde een nieuw tijdperk van transparantie aan en wil de organisatie weer financieel gezond maken. Wanda krijgt in dit kader de commerciële rechten voor sponsoring gedurende alle FIFA wedstrijden en activiteiten tot 2030 inbegrepen. De nieuwe sponsor komt zo naast de andere topsponsors Adidas, Coca-Cola, Gazprom, Hyundai en Visa. Voorzitter Infantino zei te geloven dat de relatie met Wanda hem zal steunen bij de huidige ontwikkeling en de groei van het spel in China en de gehele wereld.
De interesse van Wanda in sport valt allicht niet toevallig samen met deze van president Xi Jinping om van
This file photo taken in February 2012 shows Xi Jinping kicks a Gaelic football as he visits the headquarters of the Gaelic Athletic Association (GAA) in Ireland. He kicked a Gaelic football in Dublin's Croke Park when visiting Ireland and watched an NBA game in the U.S. The media described both activities as evidence of his amicable image. "He succeeded in not only demonstrating his personal manner and bearing, but also the charm of China's economic development and social progress," an overseas media outlet remarked.

President Xi speelt voetbal in Ierland


voetbal een meer populaire sport te maken. Wang Jianlin zei sterk gemotiveerd te zijn om voetbal in zijn land te promoten en een nieuwe generatie van jongeren te inspireren. Om de huidige beweging aan de basis om te vormen tot een duurzame en goed georganiseerde sport is hij blij te kunnen rekenen op de rijke ervaring van de meest competente adviseur de FIFA.  Hij gelooft in voetbal als een van de aantrekkelijkste sporten op wereldvlak en heeft vertrouwen in de nieuwe organisatiestructuur met voorzitter Infantino aan het hoofd, aldus nog Wang. SCMP/FT

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *