Xinjiang haalt straatkinderen terug uit andere provincies

Xinjiang zal teams naar diverse provincies sturen om daar de bedelende straatkinderen uit Xinjiang terug te roepen en hen op te voeden in overheidshomes. De regio zal hun scholing en verblijf bekostigen. Dit heeft partijsecretaris Zhang meegedeeld.

Heropvoeding straatkinderen


Het is een beeld dat in diverse steden aangetroffen wordt:  straatkinderen uit Xinjiang die op straat bedelen of stelen. Hoeveel zo’n straatkinderen er zijn valt moeilijk uit te maken, maar elk jaar worden er 3000 teruggestuurd. Volgens een rapport van de “Xinjiang Academy of Social Sciences” zijn 90 % van deze kinderen het slachtoffer van kidnappers. De meesten komen uit onontwikkelde gebieden in Zuid-Xinjiang als Hotan, Aksu en Kashgar. Velen verstaan noch spreken Mandarijn. Xinjiang is voor vele doorsneelui  dan ook synoniem van het gebied van jonge rovers en dieven
Xinjiangs partijsecretaris Zhang Chunxian is van plan teams uit te sturen naar 19 provincies om deze straatkinderen terug te halen. Daartoe zal samen gewerkt met deze provincies.  Wanneer ze terug in Xinjiang aankomen, zullen ze geplaatst worden in opvangtehuizen van de overheid. Ze zullen er scholing krijgen om hen later terug in het maatschappelijk leven te integreren. Dit jaar wil de regio 50 miljoen yuan besteden aan een opleidingscentrum voor straatkinderen waar minderjarigen terecht kunnen voor een gratis opleiding. De centrale regering heeft de afgelopen 5 jaar al 34 miljoen uitgegeven voor 15 opvangplaatsen voor 1500 straatkinderen uit Hotan, Kashgar en Aksu.

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *