Zonnebatterijen onderweg opladen mogelijk

 Het Amerikaanse bedrijf ‘G24 Innovations’ brengt samen met het op de Honkongse beurs genoteerde ‘Mascotte holdings’ een handtas met zonnecellen op de markt, waarmee elektronische toestellen onderweg kunnen opgeladen worden met zonne-energie.

Baas John Hartnett vertelde de ‘South China Morning Post’ dat zijn Californisch bedrijf hoopt batterijen en externe stroomvoorziening overbodig te maken door generatoren van zonne-energie binnen de producten als gsm’s, e-readers en PDA’s te bevestigen. Hij beweerde dat zijn onderneming de eerste is om de DSSC-technologie (dye-sensitised solar cell) te commercialiseren voor massagebruik.  Hierbij wordt een publiek beoogd van zakenlui, fotografen, militairen en buitenshuiswerkenden. De technologie komt van een Polytechnische School uit Lausanne. G24 sloeg de handen ineen met ‘Mascotte-holdings’ uit Hongkong dat handtassen maakt voor diverse merken van elektronische en sportaccessoires.
De onderneming, die haar hoofdkwartier heeft in Silicon Valley, produceert de zonnecellen in Cardiff en die worden door Mascotte in de tassen genaaid. De DSSC-technologie weegt licht en laat buigingen toe. Het hoofdvoordeel van de technologie is dat de zonnepanelen functioneren in diverse lichtomstandigheden, waaronder ook kamerlicht. In zonnige omstandigheden duurt het met een zonnepaneel van 15 cm op 30 cm 4 tot 5 uur vooraleer een gsm is opgeladen, aldus Mascotte. Binnenshuis duurt het langer. De panelen zijn tegen lichte regen bestand, maar zijn niet volledig waterbestendig. Voorlopig kunnen de producten van G24 enkel kleine elektrische tuigen opladen en notebooks (nog) niet.  De kost van de tassen ligt tussen 99 en 299 $.
Bron SCMP
Lees ook Chinese gsm op zonlicht in aantocht

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *