10 miljard naar Yiwu-broer in Bangkok

China is van plan te Bangkok een “China City complex” te bouwen dat een soort tweede Yiwu-groothandelscentrum wil zijn, maar dan in het buitenland. Tegen 2013 zou het complex van 700.000 m² niet minder dan 70.000 standhouders moeten aantrekken.

Overzicht Yiwumarkt


Zoals we reeds schreven heeft de stad Yiwu die zich op 300 km bezuiden Shanghai bevindt het grootste groothandelscentrum ter wereld. Yiwus groothandelsmarkt telt eventjes 62.000 verkoopstands. De Thaise onderminister voor handel Alongkorn Ponlaboot reisde naar Yiwu om kapitaal aan te trekken en vond de in de Yunnan-gebaseerde “Ashima Cultural Industry” bereid om te fungeren als Chinese partner die zijn “China City complex” wil vorm geven in Bangkok. De bouw van het nieuwe complex vereist 10 miljard yuan investeringen en nog deze week wordt gestart met het project waarvan de voleindiging tegen 2013 verwacht wordt. Dan zouden er 70.000 standhouders zijn in de Thais-Chinese stad die 700.000 m² groot zal zijn.
Het China City Complex wordt dan ook het samenwerkingsplatform tussen Thailand en China. Van

Een gehele stad stands


Chinese zijde wordt verwacht dat het nieuwe commercieel centrum ook zal toelaten dat Chinese producten makkelijker bekend raken in Europa en de VS. Ook het Vrijhandelsakkoord tussen ASEAN en China heeft de bilaterale handel reeds met de helft vermeerderd en zal ook het commercieel centrum in de hand werken.

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *