Alliantie voor Virtuele Realiteit opgericht

In China werd een Alliantie voor Virtuele Realiteit opgericht met 170 bedrijven, universiteiten en onderzoeksinstituten. Tegen 2020 zou de VR-nijverheid wereldwijd een omzet hebben van $ 182 miljard waarvan 8,5 miljard in China. Tegen eind dit jaar of ten laatste eind volgend jaar wil het ministerie een nationale politiek uitstippelen.

vr3dDe alliantie die donderdag opgericht werd, wil de toepassing van ‘virtuele realiteit’ versnellen in ontspanning, onderwijs en het maakwerk. Ze omvat 170 bedrijven, universiteiten en onderzoeksinstituten. Tot hen behoren ook het Taiwanese HTC bekend voor de VR-headset Vive en Beihang University dat ook VR-laboratorium heeft. Volgens hoofdingenieur Zhang Feng, bij het ministerie van Industrie en IT hebben de VR-gadgets veel gemeen met computers en smartphones die veel toepassingen kunnen uitvoeren. Ook zal de technologie een belangrijke rol spelen bij de economische groei. Momenteel zit de Chinese industrie nog in de VR-kindertijd en zijn meer inspanningen nodig om de capaciteit te verbeteren qua computing, sensoren en ook de interactie machine-mens.
Volgens gegevens van Goldman Sachs zal de wereldwijde VR-markt tegen 2020 $ 182 miljard bedragen waarvan $ 8,5 miljard in China. Directeur Diao Shijing bij het Ministerie wil tegen het jaareinde of volgend jaar ten laatste een nationale politiek doorvoeren. Ook zal er een nationale standaard komen voor de VR headset die gewicht specificeert en ook criteria zodat gebruikers niet duizelig worden bij het gebruik.
Momenteel verspreidt zich een golf van VR-passie door China. Zowel de internetgiganten Alibaba en Tencent als starters springen op de “rijdende trein”, aldus hoofd Alvin Graylin van HTC-VR business op het vasteland die opmerkt dat de industrie snel evolueert en verder staat dan velen denken.  Zijn firma is van plan om tegen het jaareinde op het vasteland 10.000 ervaringssites te openen. Dit betekent rechtstreekse concurrentie voor zowel Sony als voor Oculus dat door Facebook wordt gesteund. HTC heeft om ontwikkelaars te stimuleren een fonds in het leven geroepen met $ 100 miljoen in kas. Graylin beweert dat momenteel 10.000 ontwikkelaars VR-inhoud creëren op het HTC-platform`
Bronb: en.ce.cn

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.