CASS opent bron van Engelstalige informatie

launch-party van de Engelse site van CASS


De website van de bekende Chinese Academie voor Sociale Wetenschappen (Chinese Academy of Social Sciences,CASS) heeft nu een Engelstalige versie.
Dit betekent dat een belangrijke bron voor de studie van China wordt opengesteld voor een groter internationaal publiek. De CASS is inderdaad, zoals het reclamepraatje stelt, ‘een van de voornaamste denktanks van China’. Sommige van zijn studies en artikelen hebben het aanzien van de Chinese sociale en humane wetenschappen wereldwijd veel goed gedaan. Chinawatchers die rekening houden met het semi-officiële karakter van veel (maar niet alle) ‘producten’ van de CASS kunnen hun kijk op China verrijken en nuanceren. De Engelstalige website, the English channel zoals ze hem zelf noemen, bevat 35 menu’s met een overzicht van gepubliceerde werkstukken, nieuws over en verslagen van conferenties, opiniestukken, links voor contact met afdelingen van CASS en met zijn onderzoekers. Een leuke extra is de lopende band met een fotogalerij van de portretten van bekende Chinese intellectuelen, die vaak tot nog toe alleen maar ‘een naam waren’. Verder zijn er video’s van interviews, discussieforums (o.a. met buitenlandse deskundigen) en boekbesprekingen.
De oorspronkelijke Chinese website heeft al prijzen gewonnen als internetmedium met een merknaam die snel populair wordt. Om het lezerspubliek te lokken staan er op de eerste Engelstalige homepage onder andere interviews over  Occupy Wall Street en over de relatie van de vreedzame opkomst van China met de verhouding t.a.v. de buurlanden in de ASEAN (rond de Zuid-Chinese Zee en de Mekong) en van het nieuwe Azië-beleid van de VS.
Bron: China Daily, http://www.cssn.cn/english.html

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *