China leidt loonsverhogingen in Azië

Verwacht wordt dat de loonsverhogingen in China dit jaar de grootste worden in Azië. Dit besluit trekt Hays Pic uit een bevraging bij 3000 werkgevers en 10.000 beroepskrachten in diverse Aziatische landen. 84% van Chinese werkgevers zijn van plan  dit jaar de lonen te verhogen.

.De wereldwijde rekrutering groep Hays Pic verwacht dat China de leiding qua loonsverhogingen neemt in Azië. Er is immers een grotere vraag naar talent in hightech sectoren zoals biowetenschappen , informatietechnologie, kunstmatige intelligentie en digitale transformatie.

Hun rapport vond dat 44% van de ondervraagde werkgevers op het Chinees vasteland van plan zijn hun werknemers 3 tot 6% loonsverhoging toe te kennen en dat is 5 % meer dergelijke werkgevers in vergelijking met vorig jaar. 23% van hen is zelfs van plan een loonsverhoging boven 6% door te voeren.

In sterk contrast daarmee zijn maar 41% werkgevers uit Hongkong, 47% uit Japan en 43% te Singapore de lonen met 3% of minder te laten stijgen. 84% van de Chinese werkgevers plannen dit jaar een loonsverhoging een gelijk percentage als de werkgevers uit ministaat Singapore. Het onderzoek werd gehouden bij meer dan 3000 werkgevers en 10.000 beroepslui in Singapore, Japan , het Chinese vasteland, Hongkong en Maleisië.

Heropleving

Ervaren van industrieel internet

Directeur Jessica Wang van Hays China merkt op dat de economische heropleving in 2021 de banenmarkt heeft doen heropleven en dat werkgevers optimistisch zijn en vertrouwen hebben dit jaar meer te investeren en meer aan te werven. Omdat de economie her opleeft in China hebben de werknemers er hoge verwachtingen qua loonsverhoging. 47% van de ondervraagde werknemers op het vasteland verwachten dat hun loon dit jaar met minstens 10% toeneemt terwijl dat vorig jaar maar 3% van de antwoorden was. 55% van hen staan ook open voor nieuwe mogelijkheden.

Wang verwacht dat het Chinese vasteland een toenemende vraag naar talent zal kennen in hightech sectoren zoals biowetenschappen, IT, kunstmatige intelligentie en digitale transformatie. Hays merkte ook op dat veel bedrijven zwaar investeren in het bouwen van sterke dataplatforms om business intelligence van de volgende generatie mogelijk te maken met name in biowetenschappen en financiële diensten. Terwijl de digitale transformatie zich door verschillende sectoren verspreidt, snakken alle bedrijven naar IT-talent.

Deken Justin Yifu van het Institute of New Structural Economics aan de Peking University.merkt op dat het inkomen per hoofd in 2021 80,976 yuan ($12,551) bedroeg wat dicht bij de $12,695 grens ligt van landen met hoog inkomen . Deze grens zal binnenkort worden bereikt.

Bron: China Daily, Peoples Daily

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.