China is solidair met Frankrijk en veroordeelt elke vorm van terrorisme

China veroordeelt op de strengst mogelijke manier de terroristische aanvallen in Parijs en wordt hierin gesteund door een vergadering van de BRICS-landen.  In China zelf wordt de waakzaamheid tegen terrorisme opgevoerd en volgens de SCMP toegegeven dat 2 maand geleden 50 personen bij een terroristische aanslag nabij Aksu omkwamen.

China zal zich blijven verzetten tegen elke vorm van terrorisme van welke kant ook. President Xi Jinping, premier Li Keqiang en Hong Lei, woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken hebben in persoonlijke en in politiek getinte boodschappen hun medeleven met de nabestaanden betuigd en hun diensten aangeboden bij de bestrijding van het terrorisme aan de Franse president Hollande en aan premier Valls. De ambassade en de dienst voor toerisme hebben aan de 40 toeristengezelschappen en de 1.200 Chinese burgers met aandrang gevraagd om alle officiële instructies, bijvoorbeeld van de politie, op te volgen.
Zondag op hun bijeenkomst van de BRICS-landen in Antalya hebben deze opkomende landen ook eensgezind de gewelddaden in Parijs afgekeurd. Xi Jinping zei “dat de Parijse aanvallen aantonen dat de internationale gemeenschap de handen moet ineenslaan in het gevecht tegen terrorisme: meer bepaald is het nodig zowel de symptomen als de grondoorzaak van deze aanvallen aan te pakken waarbij er geen dubbele standaarden mogen zijn”.  De BRICS zijn bijeen naar aanleiding van de tiende top van de G20. Minister van Buitenlandse zaken Wang Yi riep de internationale gemeenschap op samen het terrorisme te bestrijden want China is er ook een slachtoffer van. Bij deze strijd moet de UNO de leidende rol spelen.

China

xjgraidHet Chineses Volksdagblad vermeldt bij het nieuws over de Parijse gebeurtenissen dat Frankrijk zondagavond laat nog 30 luchtaanvallen uitvoerde boven de de facto IS-hoofdstad al-Raqqa in Noord-Syrië. In China zelf heeft minister van Openbare Orde Guo Shengkun, die ook de leidende  groep tegen terrorisme voorzit een videoconferentie gehouden waarbij hij de deelnemers als de oproerpolitie en anti-terrorisme afdeling van het Xinjiang Production en Construcion Corps opriep de waakzaamheid aan te scherpen.
Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Parijs hebben volgens de South China Morning Post sociale media onder het ministerie van Openbare Orde toegegeven dat twee maand geleden in Xinjiang een terroristische aanslag plaats greep die een paar tiental personen -meestal Hannen- zou hebben gedood, maar de verantwoordelijken konden gevat. Voordien hebben de Chinese media niet eerder over dit gebeuren gerapporteerd. Er zouden ook personen gewond zijn tijdens de aanval op een steenkoolmijn in het westelijk kanton Baicheng (Aksu). Maar na 56 dagen zoeken was het resultaat “overweldigend”, aldus nog de geposte boodschap.
Voor de berichtgeving in China en updates
XINHUA
http://news.xinhuanet.com/english/2015-11/14/c_134816015.htm
en
SCMP
http://www.scmp.com/news/world/article/1878774/act-all-humanity-world-reacts-shock-solidarity-after-paris-attacks?utm_source=edm&utm_medium=edm&utm_content=20151114&utm_campaign=breaking_news
 

Print Friendly, PDF & Email

2 comments for “China is solidair met Frankrijk en veroordeelt elke vorm van terrorisme

  1. Goed zo!
    Maar…. De aanslagen in Parijs waren duidelijk bedoeld om Westerse waarden aan te vallen. De doelwitten waren restaurants, cafés en sport. Je kunt je afvragen of het niet beter is om in een dictatuur te leven zoals in China en daarin veilig te zijn, of te leven in een vrij land

  2. hebben China geen restaurants, cafés en sport? wist ik niet was jaren niet meer geweest. china een dictatuur jammer genoeg niet kijk naar de kunming aanslag. Westerse waarden wat is dat dan het angst voor het communisten in de jaren 70 in Europa wanneer ze veel arbeiders nodig heeft. dus nemen ze deze moslims aan in dienst. het aanslag is duidelijk het vluchteling beleid van Frankrijk en Duitsland te ondermijnen. misschien moet Frankrijk het Duitse dictatuur volgen, maar ja Hitler was democratische gekozen leider.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *