"China Telecom" ontvouwt breedbandplannen

“China Telecom” wil haar breedbandgebruikers dit jaar opvoeren tot 30 miljoen en tegen 2015 tot 100 miljoen. Binnen drie jaren moet haar kopernetwerk in elke stad vervangen zijn door kunstvezel, waardoor de snelheid wordt vergroot van 2 tot 100 MB in 2015. Opvallend in de plannen is dat “Cloud computing” reeds naar rurale scholen wordt gebracht.

Wang Xiaochu


Momenteel heeft “China Telecom” maar 10 miljoen gebruikers van snelle 3G breedband en de operator verwacht dit jaar nog een verdrievoudiging. Om de grote sprong voorwaarts te maken plant het vijfjarenplan een investering van 2000 miljard yuan, waarvan 80 % gaat naar de breedbandplannen, aldus Hu Shan van het ministerie. Enkel 23 % van de Chinese gezinnen heeft toegang tot Internet. Eind 2010 telde China in totaal 126 miljoen breedband gebruikers, dus ook met de 3G-ers van “China Mobile” en “China Unicom”er bij. De breedband-prijzen daalden tussen 2006 en 2010 met 40 %  en zullen de komende vijf jaren nog verder dalen.
Toepassingen
Baas Wang Xiaochu belooft zijn volle medewerking aan de plannen van de regering om de drie bestaande netwerken van telecom, TV en Internet , te integreren. Hij  zei ook “cloud computing” en “Internet of things” te zullen introduceren, zodat zijn firma een omvattende service provider wordt: Cloud computing” gebruikt het Internet als harde schijf terwijl “Internet of thinks” dagelijkse objecten (zoals de koelkast-inventaris) verbindt met Internet zodat je voorraad eitjes op peil blijft via e-commerce. Hij vindt de toepassingen belangrijker dan het probleem 3G-4G. “China Telecom”  zal dan ook Internet-ontwikkelaars steunen. Concurrent “China Mobile” beloofde dit eerder. Wang belooft van zijn kant dat de klanten alle toepassingen die je momenteel op de iPhone vindt, gratis zullen ter beschikking krijgen. Dit jaar staat “Cloud computing” echter vooraan op de agenda. Het aanbieden van deze dienst aan KMO’s en rurale scholen wordt versneld om hen kosten te doen besparen. “China Telecom” heeft momenteel 70 miljoen internetgebruikers met gering debiet.

Print Friendly, PDF & Email

1 comment for “"China Telecom" ontvouwt breedbandplannen

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.