China Vandaag oktober is uit

Het oktober-nummer van het magazine China Vandaag is uit.

Dit magazine is het ledenblad van de vriendschapsvereniging Vereniging België China (VBC) maar is tegelijk veel meer.

Gevarieerd en levendig

Het geeft een gevarieerd beeld van het huidige China. De inhoudstafel (zie afbeelding onder deze tekst) laat bijvoorbeeld op zich al een kleurrijke en evenwichtige mix zien van thema’s (tradities, politiek, onderwijs Chinees, kunst, mode, actualiteit, hi-tech, human interest) en aantrekkelijke formats (interviews, flitsen, recensies, opinies). China Vandaag heeft een onafhankelijk redactiestatuut en kiest voor een overwegend positieve, maar niet kritiekloze invalshoek. De hoofdredacteur en degenen die meewerken aan het blad worden vooral gedreven door vriendschap voor China, belangstelling en openheid.

China Vandaag

Hier, op ChinaSquare.be, nemen wij de komende weken enkele stukken van het oktobernummer over waarvan we vermoeden dat ze ons specifieke lezerspubliek zullen interesseren. Dat hebben wij met het vorige nummer ook gedaan. Er is overigens sprake van een kruisbestuiving: de namen van ChinaSquare-redacteurs vind je regelmatig onder de vermelding ‘hebben dit nummer mee mogelijk gemaakt’.  

Voor leden en het brede publiek

Leden van de VBC krijgen sowieso dit (leden)blad in de bus. Maar wie zich alzijdig wil informeren over China zonder per se lid van een organisatie te zijn kan veel voordeel hebben van een los nummer of abonnement. Hoe kom je eraan? Stuur je vraag om een nummer (3€) of abo (15€) per e-mail naar chinavandaag@belchin.be. Stort het desbetreffende bedrag op het rekeningnummer: BE09 0682 4604 3557. Vermeld naam, voornaam en adres waar het gevraagde heen moet. (Schrijf als vermelding bij je bankoverschrijving: China Vandaag + datum of abo.) De redactie verwelkomt commentaar en suggesties, op het e-mailadres van de hoofdredacteur tjhoi.ngsauw@gmail.com

Let’s go … digital

China Vandaag kan je ook digitaal lezen. Tussen het verschijnen van de papieren nummers door kun je allerlei coole, en interessante, soms zelfs confronterende en rijk geïllustreerde, vaak actuele info vinden op de Facebookpagina.

China Vandaag kan je binnenkort ook digitaal lezen. Uiteraard hebben de abonnees een streepje voor: het voorlaatste nummer is telkens van een PDF downloadbaar. Het recentste nummer, op dit moment oktober 2023, is op dit ogenblik nog uitsluitend op papier tot het op zijn beurt voorlaatste wordt, wanneer het volgende nummer uitkomt.


Dit is de link om het juninummer van China Vandaag te downloaden:
https://www.chinasquare.be/wp-content/uploads/2023/10/CHVA-2-2023-ST-2.pdf

Print Friendly, PDF & Email