China wil meer methaan uit mijnen halen

China werkt aan middelen om op meer grootschalige wijze methaan uit de steenkoolmijnen te halen, en deze middelen zullen toelagen voor de extractie omvatten. Dit zei de onderdirecteur van de ‘Nationale Ontwikkelings- en Hervormingscommissie’, Zhang Guobao.
Zhang sprak op een nationale conferentie ter preventie en controle van gas in steenkoolmijnen. Hij zei dat de regering toelagen ter beschikking zal stellen van elektriciteitsproducenten die methaangas gebruiken uit steenkoolcentrales en dit doorverkopen aan de netwerken. De staat heeft als doel om 3,5 miljard m³ methaan uit de mijnen te halen en in 2010 2 miljard m³ te produceren. Het zal het Nationaal Energiebestuur zijn dat de plannen voor grootschalige methaanextractie zal opstellen en uitvoeren, aldus nog Zhang. Hij zei nog dat China kan rekenen op 18 mijndistricten, die elk tegen 2010 100 miljoen m³ gas zullen onttrekken. Steenkooloperatoren zullen aangemoedigd worden om methaan te gebruiken als brandstof in het dagelijks leven van de bewoners en ook voor de opwekking van elektriciteit.
De afgelopen vijf jaar heeft de regering reeds 114 miljard yuan besteed aan de preventie en de controle van mijngassen, aldus nog Zhang. De inspanningen werpen hun vruchten af, want het aantal incidenten met gas in steenkoolmijnen daalde van 414 in 2005 naar 182 vorig jaar; het dodenaantal verminderde van 2171 naar 778.
Lees over gebruik van methaangas: Pilootproject Jinsheng

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *