China wordt nr.1 in elektrische wagens.

Dit jaar zullen er tussen 220.000 en 250.000 elektrische wagens verkocht worden in China. Dat is een voorspelling van de China Association of Automobile Manufactures (CAAM).China zou zo voor het eerst de grootste markt voor elektrische auto’s worden.

Afbeelding1In de hele wereld zullen dit jaar zowat 600.000 elektrische wagens verkocht worden. Daarvna zijn er ongeveer 180.000 in de VS.
Niettegenstaande de snelle toename van de verkoop in China ligt er nog veel werk op de plank om de kwaliteit te verbeteren zodat de industrie zich op een duurzame manier kan ontwikkelen. Het gaat dan in het bijzonder over de veiligheid van de voertuigen en over de kwaliteit van de batterijen.
De Chinese overheid beschouwt het ontwikkelen van elektrische en hybride voertuigen als een prioriteit in haar ontwikkelingsplannen. Subsidies en vrijstelling van belastingen moeten daarbij helpen. De sector kent dan ook een snelle groei. De verkoop van elektrische wagens steeg gedurende de eerste negen maanden van het jaar met liefst 290 %.
Bron: People’s Daily

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *