De digitale stand van zaken 39

LG-filiaal dankt 2000 af
LG Display, een joint venture uit Xiamen tussen LG Electronics en het Taiwanese TPV Technology gaat dicht waardoor 2000 banen verloren gaan, aldus de 21st Century Business Herald. De joint-venture startte pas begin 2010 op en produceerde Tv’s en Lcd-schermen. LG elektronics begon midden vorig jaar met een reorganisatie. In september laatstleden onderging de afdeling gsm-O&O al een grondige personeelsorganisatie na anderhalf jaar verliezen. LG Display waarin LG een aandeel heeft van 39 %, begon eerder dit jaar met het reorganiseren van kaders en middenkader. Zo werden 15 % van de toplui bedankt en dit betekent meteen uitstel voor de geplande upgrading van de Kantonese LCD-lijn tot de 8,5 generatie. Sommige technici keerden al naar Korea terug. De lijn in Kanton startte in 2008 en heeft maar een gebruiksgraad van 75 %.(wantchinatimes)
Telecom: +9,6%
China’s telecomsector groeide gedurende de eerste 11 maanden met 9.6 pct. tot 901 miljard yuan. De groei bedroeg 3% meer dan het jaar voordien. 72 % van het inkomen kwam van mobiele telefonie wat 2,5 % meer is dan vorig jaar. In totaal zijn er nu 1,26 miljard telefoongebruikers: de gebruikers van een vaste lijn daalden met 7,9 % tot 286 miljoen; het aantal mobieltjes bedraagt 975 miljoen waarvan 116 miljoen er dit jaar bijkwamen.
Baidu werkt samen met Dell
Baidu gaat met Dell samenwerken bij het lanceren van een eigen telefoon. Deze zal vanzelfsprekend de Baidu diensten aanbieden als zoeken, stem-zoeken en smart-scope zoeken (bv barcodes).Alle online-producten zouden ook op de GSM moeten worden aangeboden. Dell betaalt niets aan Baidu maar zal in de winsten delen. Baidu zal vooral gelden halen uit de reclame en vooral de ontwikkelaars zouden profiteren van de winst, aldus Baidu’s manager Yue Guofeng in het First Financial Daily. De samenwerking tussen hardware-fabrikanten en softwarefirma’s is een nieuwe trend die begon met de samenwerking tussen GSM-producent Xiaomi en telecomoperator China Unicom. Tencent heeft een samenwerking met HTC en K-Touch (wantchinatimes)

Yahoo verkoopt aandeel aan Alibaba
Yahoo is van plan haar 40% aandeel in Alibaba terug te verkopen. Het gaat om een complexe deal ter waarde van 17 miljard $. De marktwaarde van Yahoo die het moeilijk heeft in de concurrentie met Google en Facebook werd in september op 17 miljard $ geraamd. Ook het Yahoo-aandeel in Yahoo Japan wordt verkocht namelijk aan de Japanse Soft bank. (FT)

Naar een sneller Internet
China’s regering heeft beslist het sneller IPv6-internetwerk tegen 2014 en 2015 uit te rollen op brede schaal. Tegen 2013 zou het netwerk al moeten kunnen gebruikt op beperkte schaal zodat het systeem rijp is tegen 2013. Andere ontwikkelde landen zoals Japan en Zuid-Korea zijn al klaar met de upgrade, maar in de VS blijft deze uit tot 2014. Behalve een onbeperkt aantal adressen is IPv6 sneller en naar verluidt zou het ook een betere cyberkontrole toelaten
Xinhua-portaal naar de beurs
Het staatsnieuwsagentschap Xinhua is van plan met haar online portaal naar de beurs te trekken. Het gaat om en bij de één miljard yuan, maar het tijdstip is niet bekend. Ook andere mediagiganten zoals het Volksdagblad bereiden een beursgang voor.
Ook Xian wil Cloud computing
De stad Xian wil tegen 2015 twee Cloud-computing projecten af hebben en een dito basis. De twee projecten betreffen verschillende sectoren zoals openbare diensten, toerisme, transport en gezondheidszorg. Dit werd bekend op de conferentie “Internet Shaanxi: Dream and Breakthrough,” die de internet-nijverheid uit de provincie wil integreren in de viertal sub domeinen mobiel Internet, nieuwe media, Cloud computing, en E-commerce. China’s 457 miljoen internetters zouden tegen 2015 aangroeien tot 750 of 800 miljoen.
Groot internetlek
De persoonlijke informatie van 6 miljoen Internetgebruikers zou door hackers achterhaald zijn. Het lek kwam aan het licht door beveiligingsfirma Qihoo360.com. Tot de gelekte informatie behoren gebruikers-Ids, paswoorden en mailadressen. Niet geverifieerde internetrapporten hebben net zelfs over 50 miljoen getroffen personen. Het the National Computer Network Emergency Response Technical Team/Coordination Center of China reageert met de mededeling dat de gehackte database een databank betreft van voor 2009: voordien waren de paswoorden leesbaar, nadien werden ze versleuteld. Sommige Internetters gebruiken echter hetzelfde paswoord voor meerdere sites, zodat die andere ook kunnen misbruikt worden. De politie heeft een onderzoek bevolen. 44 % van China’s internauten werden al geconfronteerd met malware, hacking of misbruik.
Gratis Wi-Fi in Lujiazui
Shanghai’s Lujiazui financieel district krijgt een gratis Wi-Fi-netwerk over een gebied van 1,7 km2 en dit inclusief busstations, openbare diensten en 30 belangrijke bureeltorens. Al 70 van de 90 Wifi-hotspots functioneren. Een paswoord is niet nodig. Werknemers krijgen dus voortaan real-time financiële informatie en toeristen informatie over restaurants en toeristische musts en hoogtepunten, ook letterlijk

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *