Deze feestweek reizen 6 op 10 Chinezen

Naar aanleiding van de Nationale Feestdag en het half herfst festival wordt verwacht dat 6 op 10 Chinezen er deze week op uit trekken. 16% zouden hun reis in het buitenland doorbrengen.

Jiuzhaigou natuurpark


De Chinese nationale feestdag valt op 1 oktober en wordt gevierd met een week verlof. Het midden herfst festival valt dit jaar op 4 oktober zodat er dit jaar 8 vrije dagen zijn. De China National Tourism Administration verwacht dat in de week rond de nationale feestdag 710 miljoen uitstappen zullen worden gemaakt die een omzet zullen genereren van 590 miljard yuan. Dit is 10% meer dan vorig jaar. Vorig jaar reisde 50% van de bevolking en dit jaar wordt 60% verwacht.
Volgens een onderzoek van het leidend online toeristisch agentschap Ctrip worden de populaire bestemmingen naast Beijing Hainan, Kunming en Lanzhou. Ctrip verwacht dat 16% voor hun reis een buitenlandse bestemming kiest. De hoofdstad staat voor het derde jaar op rij bovenaan de top. Volgens TravelSky Technology werden vanaf zondag 587.000 vluchten naar Beijing geboekt. Dit jaar zag de de hoofdstad van het exotische eiland Hainan Haikou de grootste toename van het aantal boekingen, namelijk 35%. De laatste jaren konden vooral de provincies Yunnan en Hainan profiteren van de toeristische groei, zo vertelde Ctrip aan Caixin. Ook de provincies Gansu, Xinjiang en Binnen Mongolië zitten in de lift.
China stimuleert de groei van het toerisme omdat het zowel het verbruik en de tewerkstelling ten goede komt en dus ook de economische groei. De groei van het internationaal toerisme bleef echter vorig jaar na enkele jaren van snelle groei hangen op 5% meer. TravelSky verwacht dat dit jaar Japan, Thailand, Hongkong en Taiwan het best scoren. Zuid-Korea zou 70 % minder Chinese toeristen zien.
Vorig jaar was het Chinees toerisme goed voor een omzet van 3900 miljard yuan en het land beoogt 7000 miljard yuan tegen 2020. Volgens het toeristisch vijfjarenplan zouden de investeringen in het toerisme aangroeien tot 2000 miljard yuan dan. De sector zou goed zijn voor 12% in de toename van het bnp.
Vermelden we dat er geen vliegtuig meer uit China naar Luik Bierset vertrekt omdat de Russische maatschappij VIM Airline wegens financiële moeilijkheden haar toestellen aan de grond houdt. De Chinese ambassadeur nam de taak op zich te garanderen dat sommige gestrande passagiers konden terugkeren. De repatriëring wordt verzekerd door de Chinese operator U-Tour.

EU

De EU en China hebben beslist om van 2018 het jaar van het toerisme te maken. Het startschot van het jaar wordt in januari te Venetië gegeven. Dit bleek woensdag op een vergadering op hoog niveau over toerisme te Brussel. Europarlementsvoorzitter Tajani vond dat de Aziatische markt een nieuwe drijfveer kan worden van het Europees toerisme. Europa is voor 10% voor de herleving van zijn economie afhankelijk van toerisme. Verwacht wordt dat het aantal Europese toeristen stijgt van 500 miljoen vorig jaar tot 700 miljoen in 2020. Commissie ondervoorzitter Katainen zei dat China de grootste toeristische markt geworden is. De Chinese ambassadeur Yang Yanyi preciseerde dat 135 miljoen Chinese reizigers vorig jaar voor 261 miljard dollar spendeerden in het buitenland. Voorzitter van de ngo ChinaEU Gambardella herinnerde er aan dat Chinese toeristen sterk met internet verbonden zijn: door hiervan gebruik te maken kan het tiental miljoen Chinese toeristen gemakkelijk verdubbelen in de komende jaren, vond hij.
 
Bronnen: en.ce.cn, China Daily, RTBf

Print Friendly, PDF & Email
Voeg toe aan :

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *