Internet helpt armoede te overwinnen

E-commerce is voor veel boeren het middel bij uitstek om vanuit hun afgelegen plaats toch in direct contact te treden met de stedelijke consument. Internet helpt hen zo het inkomen te vergroten en om aan de armoede te ontsnappen. Voor rurale leerlingen is het internet een middel dat hun afgelegen scholen van degelijk onderwijs kan voorzien

Aan het werk in een Taobao-winkel uit Jilong (Guangxi)

Galbao in het kanton Liping (provincie Guizhou) is groeit door internet. Nadat op korte video platformen het pittoresk landschap en aparte volksgebruiken populair werden, begon het dorp een toeristische boom te gelde te maken want het kende een stijgend aantal bezoekers. Zelfs arme landbouwgebieden zijn makkelijk met internet te verbinden. Een netwerk kabel en een telecompost kunnen de landbouwproducten van diep in de bergen verbinden met de tafels in de steden.

Het kanton Yinan in het achterland van de Yimeng bergen uit Oost Shandong kon ook moeilijk zijn landbouwproducten verkopen wegens de afgesloten ligging en onvoldoende doorstroming van informatie. Yinan maakte van e-commerce een middel tegen de armoede door in de verschillende dorpen e-commerce dienstenstations op te richten. Door deze e-commerce stations verdubbelde de prijs van de perziken.

Tijdens het eerste semester bereikte de online verkoop in de landbouwgebieden 777 miljard yuan, een vooruitgang met 21% op jaarbasis. De online kleinhandel van landbouwproducten bedroeg 187 miljard yuan, een verhoging met een kwart. Tijdens dezelfde periode bereikte de online detailhandel in de arme Chinese kantons 98 miljard yuan of 18% meer op jaarbasis. De inspanningen om de armoede te verminderen door e-commerce werpt vruchten af.

Kloof

Online klas in middelbare school te Huantai (Handong )

Het internet overbrugt de digitale kloof en zorgt voor gelijke toegang tot informatie. Door het internet kunnen kinderen in afgelegen gebieden een beter onderwijs krijgen en kunnen boeren de recentste technieken aanleren. Momenteel zijn 100 miljoen rurale leerlingen in basis- en middelbare scholen gedekt door een nationaal breedband satelliet systeem voor online onderwijs. Ongeveer 64.000 scholen zijn uitgerust met digitale onderwijsbronnen. Dit komt 4 miljoen leerlingen in arme afgelegen gebieden ten goede omdat ze onvoldoende toegang hebben tot adequaat onderwijs bij gebrek aan leerkrachten.

De bouw van de informatie infrastructuur werd de voorbije jaren versneld. In sommige arme gebieden bieden de telecom operatoren goedkope pakketten aan. Zij met toegang tot informatie geraken sneller uit de armoede. Meer en meer dorpen gaan de weg van Gaibao en Yinan op.

Bron: Peoples Daily

Print Friendly, PDF & Email

1 comment for “Internet helpt armoede te overwinnen

  1. Wezenloos verhaal, de boeren op het platteland van china worden misbruikt als goedkoop materiaal.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *