Internetpenetratie bereikt 76%

Uit recente officiële cijfers blijkt dat China 1,08 miljard internauten telt of 76% van de bevolking. 884 miljoen personen winkelden tijdens het eerste semester online. Autoritdiensten voegden 34 miljoen nieuwe gebruikers toe terwijl het online reizen met 30 miljoen personen steeg.

Slimme fabriek op Global Digital Trade Expo te Hangzhoiu Foto Xinhua Disclaimer

Het China Internet Network Information Centre (CNNIC) dat onder de Cyberspace Administration of China valt, publiceert sinds 1997 elk semester de officiële cijfers van de internetbedrijvigheid in het land. Eind juni telde China 1,08 miljard internetgebruikers of 11 miljoen meer dan in december. Dit brengt de penetratiegraad op 76,4%. De verkoop online bedroeg tijdens de eerste zes maanden 7,16 biljoen yuan of 13% meer dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. 885 miljoen personen winkelde online of 38 miljoen meer dan vorig jaar. Het aantal gebruikers van korte video’s haalde 1,026 miljard of 87% van de internetgebruikers. De gewone video telde er nauwelijks minder met 1,044 miljard. Instant messaging werd door 1,047 miljard personen gebruikt. Tijdens deze periode groeiden vooral de segmenten autorit-en toerismediensten.

De autoritdiensten zagen 34 miljoen nieuwe gebruikers terwijl er 30 miljoen nieuwe toeristische klanten op het internet bijkwamen. Het aantal binnenlandse mobiele apps beliep 2,6 miljoen en dat cijfer bedroeg vóór 2020 slechts 3,5 miljoen. Het CNNIC-rapport geeft ook aan dat de e-commerce op het platteland zich verder heeft ontwikkeld dankzij de uitbouw van de mobiele infrastructuur en de grotere logistieke dekking. De online detailhandelsverkopen in plattelandsgebieden overschreden tijdens het eerste semester de 1,12 biljoen yuan, een stijging van 12,5 procent t.o.v. een jaar eerder. Volgens het rapport was er ook een snelle ontwikkeling van het industrieel internet. Het stelt dat er in juni meer dan 240 ‘industriële internetplatformen met enige invloed’ waren, terwijl een landelijk industrieel big-datasysteem werd voltooid.

Het CNNIC gaf ook meer details over de internetinfrastructuur. Het aantal mobiele basisstations bereikte in juni meer dan 11 miljoen, waarvan de 5G basisstations 26% uitmaakten met 2,95 miljoen. Het aantal 5G abonnees liep op tot 676 miljoen.

Bronnen: SCMP, Technode

Print Friendly, PDF & Email