Jaarlijkse grootste migratie gestart

De jaarlijkse trek huiswaarts naar aanleiding van het Chinees nieuwjaar is gestart. Naar verwachting zullen tussen 14 januari en 21 februari 2,98 miljard trips gemaakt worden en dat is 2,2 % meer dan vorig jaar. Vooral vliegreizen zouden het meest toenemen.

Het Chinees nieuwjaar valt dit jaar op 28 januari wanneer het jaar van de haan begint. Het nieuwjaar of lentefestival wil iedereen samen met de familie vieren. Vooral de migranten keren dan terug naar de streek waarvan ze afkomstig zijn en dat zorgt voor de grootste migratiestroom ter wereld. De woordvoerder van de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervormingen verwacht dat dit jaar tijdens deze lentetrek of chunyun 2,98 miljard trips gemaakt zullen worden en dat is 2,2 % meer dan vorig jaar.
Het aantal reizen via de weg zou met 1 % stijgen tegenover vorig jaar en zo 2,52 miljard bereiken. De treinreizen zouden met 9,7% vooruit gaan terwijl de vliegtuigreizen procentueel het meest toenemen namelijk met 10 % tot 58 miljoen. Reizen via de waterweg zouden tijdens de periode maar met 2 % stijgen tot 43 mihoen. De transportautoriteiten zijn voorbereid op sneeuw en mist die in sommige streken zal zorgen voor bijkomende druk. De carpool dienst Didi verwacht dat er tijdens het lentefestival 8,4 miljoen carpool trips  gemaakt worden.
De spoorwegmaatschappij China Railway Corp bevestigde dat vrijdag 8,6 miljoen treinreizen gemaakt werden en dat zijn er 1,71 miljoen meer dan tijdens de eerste dag vorig jaar. De treintickets konden al afgehaald worden vanaf half december maar de meeste werden via computer of smartphone besteld. Voor reizigers die per supersnelle trein reizen, is er wifi aan boord en wordt gelaatsherkenning toegepast bij het instappen. De spoorpolitie voert sinds half december een campagne tegen diefstal en roof. Tot zaterdag werden al 231 gevallen behandeld en 222 verdachten opgepakt.
Bron: China Daily

Print Friendly, PDF & Email
Voeg toe aan :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 karakters beschikbaar