Mascottes Winterspelen Beijing 2022 onthuld

De organisatie van de Olympische Winterspelen en de Paralympische Spelen heeft de twee mascottes voorgesteld. Voor de Winterspelen heet de mascotte Bing Dwen Dwen en verbeeldt een panda in een ijspak. Voor de Paralymic Games is Shuey Rhon Rhon” een levende lantaarn.

Precies 10 jaar na de Olympische Spelen van Beijing werd op 8 augustus 2018 een oproep gelanceerd om voorstellen in te sturen voor het mascotte ontwerp. Een jury bestaande uit 18 personen. 15 miljoen leerlingen uit 45.000 scholen werden ook in het project betrokken. Tegen de afsluitingstijd op 31 oktober 2018 waren 5610 ontwerpen binnen of drie maal zo veel als met de Spelen uit 2008. De jury werd gevraagd om tegen 7 januari een top 100 samen te stellen, hen een beoordeling toe te kennen en daags nadien een Top 10 over te houden. De uiteindelijke winnaars werden deze week in aanwezigheid van IOC-voorzitter Bach en International Paralympic Committee (IPC) voorzitter Andrew Parsons voorgesteld. De twee mascottes combineren erfgoed en innovatie, cultuur en technologie evenals de spelen als het dagelijks leven, aldus onderdirecteur Gao Tian van het organiserend comité.

De mascotte vaan de Olympische Winterspelen heet Bing Dwen Dwen (kleine ijspegel) en is een panda binnenin met naar buiten een ijsschelp die gestileerd is als een sporthelm. De gekleurde lijnen rond zijn hoofd staan voor of de Olympische ringen of tracks op een ijsbaan. De panda lijkt zo op een astronaut.

De mascotte voor de Paralympic Games Shuey Rhon Rhon lijkt opeen rode lantaarn die overal met het Chinees nieuwjaar aan deuren en op straten wordt opgemerkt. In 2022 valt het Chinees Nieuwjaar drie dagen voor de openingsceremonie van de Beijing Winter Games. Shuey staat voor sneeuw en Rhon Rhon voor inclusiviteit en integratie. De decoraties bovenaan Shuey Rhon Rhon zijn paper cuttings van twee duiven die tussendoor de Tempel van de Hemel verbeelden. Het is ook de eerste lichtgevende mascotte uit de Olympische geschiedenis.

De ontwerper van Bing Dwen Dwen was een klas van de Guangzhou Academy of Fine Arts waar het zelden sneeuwt. Hoofdontwerper Liu Pingyun bezat een map met 21 verschillende variaties van het ontwerp. De andere mascotte is ontworpen door het Jilin College of the Arts. Ook dit ontwerp maakte verschillende stadia mee voor het definitieve. IOC voorzitter Bach zei bij de voorstelling van de twee mascottes dat ze een ambassadeur van Beijing en de Winterspelen zullen worden. ;

Bron Xinhua

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *