Mijngroep begroot 150 miljard voor uitbreiding

De haven van Tianjin wordt ook uitgebreid

De haven van Tianjin wordt ook uitgebreid


‘China Shenhua Energy’ plant 148 miljard yuan uit te geven voor een verdubbeling van z’n steenkoolproductie tegen 2015, waarbij de capaciteit van z’n steenkoolhavens met 77 % verhoogt, z’n spoorcapaciteit met de helft uitbreidt en de geproduceerde elektriciteit met meer dan één derde toeneemt.
Zo’n 30 % van het nodige kapitaal zal van eigen middelen komen zonder kapitaalverhoging, de rest van leningen. Shenhua is een op de beurs van Hongkong genoteerde staatsonderneming en ook ’s lands grootste steenkoolproducent. Om twee grootschalige mijnen te bouwen, in Shaanxi en Binnen-Mongolië, wordt 100 miljard begroot. De richtlijnen van de regering volgend, zullen kleinere mijnen dichtgaan. De groep wil dit jaar 197 miljoen ton steenkool produceren, 6,1 % meer dan het jaar voordien. Tegen 2015 zou 240 miljoen ton van de geplande 400 miljoen geproduceerde steenkool verscheept worden via Tianjin en de Huanghuahaven. De rest zal gebruikt worden voor opwekking van elektriciteit en voor scheikundige productie in de omgeving van de mijnen. Om de uitbreiding van de logistiek te bekostigen, wordt 20 miljard yuan begroot. Zo moet de capaciteit van Tianjin opgetrokken worden van 45 naar 85 miljoen ton en deze van Huanghua van 85 miljoen naar 150 miljoen ton.
Ook bijkomende treinstellen zullen gekocht om de capaciteit van de treinen te verdubbelen tot 10.000 ton. Tegen 2015 moet de spoorcapaciteit zijn opgetrokken van 160 miljoen ton tot 240 miljoen ton. De groep kreeg reeds de toelating van de regering om de productie van elektriciteit, die nu 18.000 MW bedraagt, op te trekken met een derde  en dat kost 28 miljard. Qua buitenlandse investeringen is er een licentie voor één jaar steenkoolontginning  in New South-Wales.
Lees ook: tag-artikelen steenkool

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *