Minder fietsen vorig jaar, meer e-fietsen

Vorig jaar werden 13 % minder fietsen in China vervaardigd, maar daarentegen 8 % meer e-fietsen, aldus de Vereniging van de Chinese Fietsnijverheid. 

Voorzitter Ma Zhongchao liet weten dat in 2009 76 miljoen fietsen geproduceerd werden, dus 13 % minder vergeleken met het jaar voordien. Het betreft de grootste terugval sedert 1996. De export daalde eveneens met 18 % tot 46 miljoen rijwielen, maar neigt tot herstel sedert december laatstleden. In januari werd met 4 miljoen bijna een kwart meer fietsen geëxporteerd dan het jaar voordien. Niettegenstaande de achteruitgang van de productie gingen de winsten vooruit met 22 % vergeleken met 2008, tot 2 miljard yuan. Ma schrijft dit toe aan nieuwe en duurdere modellen. Hierin past de verkoop van 23 miljoen elektrische fietsen, wat weer 8 % meer is dan het jaar voordien.

Opgemerkte promotietoer van Giantbaas door China

Opgemerkte promotietoer van Giantbaas door China

Vorig jaar reed de baas van de Taiwanese fietsenproducent Giant, de 75-jarige King Liu, met supporters gedurende 20 dagen een 1668 km lange fietstocht van Peking naar Shanghai om opnieuw interesse op te wekken voor de fiets. King Liu is topadviseur van het lokaal bestuur en ligt aan de basis van een publieke uitleendienst van fietsen in Taipei.

Voor meer artikels over e-fietsen, klik
op de tag onderaan
Print Friendly, PDF & Email

1 comment for “Minder fietsen vorig jaar, meer e-fietsen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *