Online onderwijs in bloeiperiode

118 miljoen personen volgen in China online onderwijs. Vorig jaar bedroeg de omzet 1600 miljard yuan en verwacht wordt dat dit bedrag gedurende de komende jaren stijgt met 12,7 % jaarlijks om tegen 2020 3000 miljard te bedragen.

onlineducatVolgens het 38-ste statistisch rapport over de Ontwikkeling van Internet door het CNNIC bereikt de bevolking die in juni online onderwijs volgde 118 miljoen en dat is 7 % meer dan eind vorig jaar. De inwoners vragen om meer kennis en vaardigheden terwijl online onderwijs ook een belangrijke rol kan spelen bij het opvullen van het gebrek aan leraars. Op de dit jaar gehouden 2016 ‘Online Education Open Cooperation Conference deelde ‘ Li Sijia van NTK Academic Group mee dat de totale omzet vorig jaar 1600 miljard yuan bedroeg en verwacht wordt dat dit cijfer tegen 2020 3000 miljard bedraagt.
Vorig jaar werd zelf dubbel zoveel geïnvesteerd in online onderwijs vergeleken met het jaar voordien, ook het bedrag van fusies & verwervingen steeg met 165 %. Het aantal beursgangen steeg met drie kwart. Eind 2015 waren al 9500 online ondernemingen opgericht en deze telden 300.000 personeelsleden. Bestaande firma’s online onderwijs als Tomorrow Advancing Life, Hujiang Net School en 51talk kenden een snelle uitbreiding. Tijdens het eerste kwartaal zou volgens de nog niet gereviseerde cijfers het netto inkomen van de sector in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar met 50 % gestegen zijn. Het aantal leerlingen zou in dat kwartaal met 640.000 gestegen zijn. Vorig jaar was er een stijging van 410.000.
Oude opleidingsorganen als New Oriental hebben hun eigen internetscholen opgericht om te profiteren van de nieuwe trend. Voor dit jaar oversteeg de netto omzet van New Oriental voor het eerst 10 miljard yuan en zijn 3,6 miljoen studenten ingeschreven, een vooruitgang met een kwart. Toch is er nog aardig potentieel voor verdere ontwikkeling. Tencent raamt dat de totale aantal burgers die deelnamen aan de K12 opleiding (primair& secundair onderwijs) eind 2014 283 miljoen bedroeg maar ‘enkel’ 18 % vertrouwd zijn met online onderwijs.
Niet enkel investeerders staan gunstig tegenover het fenomeen ook het onlineklasRegeringsplan ‘Internet + vorming” ontwikkelt zich met grote snelheid door het gehele land. Het Ministerie van onderwijs heeft een dertiende vijfjarenplan uitgevaardigd voor de informatisering van het onderwijs met als kerndoel de ontwikkeling van online onderwijs, vooral in afgelegen gebieden. Daardoor kan de ontwikkeling van online onderwijs nog versneld worden.
Bron: en.ce.cn

Print Friendly, PDF & Email
Voeg toe aan :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 karakters beschikbaar