OogGetuige: Tennisacademie aan een wieg van de oude Chinese beschaving…

Gordon* schrijft: ‘in het weekend zijn we begonnen met de eerste trainingen in een nieuwe vestiging van onze Easton Bridge-tennisacademie in de stad 临沂市 Linyi, een oude bakermat van de Chinese beschaving in het zuiden van de provincie Shandong’.

Easton Bridge is een educatief centrum in de wijk Tongzhou, Beijing, met onder andere een tennisacademie in het Grand Canal Park in de wijk.

tennisacademie

Tennis hot in China

Het is geweldig om de snel groeiende belangstelling voor tennis in China van de afgelopen jaren te zien en ons professionele coachteam is dit jaar snel uitgebreid tot 12 coaches. Bij onze nieuwe Linyi-vestiging hebben we drie trainers. Er zijn nu al twee buiten- en twee binnenbanen, die we dit jaar hopen uit te breiden (samen met de ontwikkeling van vestigingen in andere en kleinere Chinese steden).

Beroemdheden

Linyi City is een tier 3-stad (stad van grootteklasse 3) op prefectuurniveau. In de totale prefectuurbevolking wonen ongeveer 11 miljoen mensen. De stad zelf heeft een bevolking van 3,5 miljoen. De geschiedenis van de stad Linyi, die 2500 jaar teruggaat, begon met de eerste bewoning tijdens de Lente- en Herfstperiode, in die tijd Qiyang genoemd. Het is de thuisbasis van vooral historische figuren. Onder andere Zhuge Liang, 諸葛亮, ook bekend als Kongming (181-234), een gerenommeerd staatsman en militair strateeg, in China bekend om zijn wijsheid en strategisch talent. En Wang Xizhi, 王羲之 (303-361), een Chinese kalligraaf, politicus, generaal en schrijver tijdens de Jin-dynastie. Hij staat bekend om zijn beheersing van de Chinese kalligrafie en is een van de Vier Getalenteerde Kalligrafen (四賢) in de Chinese kalligrafie.

Sun Tzu

In 1972 werd De Kunst van het Oorlogvoeren van Sun Tzu in Linyi ontdekt in twee graven uit de Han-dynastie (206 v. Chr. – 220 n. Chr.), samen met andere klassiekers op handgeschreven bamboestroken. Sun Tzu’s Kunst van het Oorlogvoeren is momenteel te zien in het Provinciaal Museum van Shandong.

Van nu en vroeger

Linyi ligt vlakbij de oevers van de Gele Zee en de stad is het op één na grootste groothandelscentrum in China (na Yiwu, Zhejiang) met tientallen professionele groothandelsmarkten voor onder meer kleine goederen, hardware en bouwmaterialen. De prefectuur staat ook bekend om de landbouw, zoals de teelt van pinda’s, ginkgo, kamperfoelie en Chinese kastanje. Verder is het de thuisbasis van de beroemde culturele en heilige berg Mengshan (in de oude geschiedenis bezocht door onder andere Li Bai, Du Fu en Confucius).

tennisacademie

Linyi ligt ongeveer 650 km ten zuiden van Beijing. Met de hogesnelheidstrein ben je er in ongeveer 3 uur. De stad ligt ongeveer 600 km ten noorden van Shanghai.

OogGetuigen Zijn berichten uit het dagelijkse leven in China die Gordon Dumoulin *op zijn blog 5iZ post. Elke week mag ChinaSquare er een (of meer) overnemen.ook voor deze aflevering van OogGetuige bedankt ChinaSquare Gordon.

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *