Prille resultaten mondiale internetconferentie China

De World Internet Conference (WIC), mondiale internetconferentie China, is vandaag afgesloten. Xi Jinping heeft het debat over de toekomst van internet in de wereld gestimuleerd. Er zijn intense contacten geweest tussen deskundigen uit vele landen. Een hoog adviescomité zal het werk voortzetten en nog meer conferenties voorbereiden.

logo WICHet organisatiecomité heeft in het zogenaamde Wuzhen Initiative, naar de stad waar de conferentie plaatsvond, alle landen opgeroepen om de ontwikkeling van internet verder te bevorderen, de culturele diversiteit in cyberspace te bevorderen en te zorgen voor een beter mondiaal beheer van internet. Meer dan 2.000 deelnemers hebben drie dagen van debatteren, netwerken en afspraken maken achter de rug: onder hen waren ambtenaren, leiders van instellingen, ondernemers uit China en andere landen. Leiders van landen uit de Shanghai Cooperation Organisation Kazachstan, Kirgizië, Oezbekistan, Rusland en Tadzjikistan en van buurland Pakistan woonden de conferentie bij en bespraken met Xi Jinping hun verdere samenwerking onder andere op het gebied van informatietechnologie.
Er waren vertegenwoordigers van Baidu, Tencent, Xiaomi, Alibaba, Apple, Samsung, Hon Hai Precision Industry, Amazon, Microsoft, Siemens, SoftBank, Huawei, IBM, LinkedIn, Netflix, Lenovo, Qualcomm, Oracle, Google en Facebook. Alle grote persoonlijkheden uit de internetsector van China zelf en enkele leiders van de sector uit andere landen waren aanwezig. Tijdens de World Internet Conference (WIC) zijn er contracten afgesloten tussen internationale technologiebedrijven. Tijdens een panelgesprek over internetbeveiliging kondigde Eugene Kaspersky van het Russische Kaspersky Lab, een gigant voor software security, de ondertekening aan van een overeenkomst tot samenwerking met China Cyber Security Company.

Debat en adviescomité

De toespraak van president Xi Jinping over regelgeving en zorg voor de veiligheid in cyberspace waarbij alle landen samenwerken met respect voor elkaars soevereiniteit, heeft het begin van een internationale discussie losgemaakt.
Tencent, Baidu en Xiaomi hebben plannen ontvouwd voor online ziekenhuizen, intelligente tools voor het dagelijkse leven en virtuele realiteit. Alibaba, Baidu en Tencent hebben bekendgemaakt dat ze zullen samenwerken om de ‘Internet Plus’ strategie van de Chinese regering te promoten.
Er is een hoog adviescomité gevormd voor volgende bijeenkomsten van de WIC. Het duovoorzitterschap ervan wordt waargenomen door Jack Ma, de oprichter van internetgigant Alibaba en Fadi Chehade, voorzitter en CEO van de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN). ICANN is de non-profitorganisatie die onder andere topleveldomeinen toekent en specifieert, domeinnamen toewijst en IP-nummers verdeelt.

Fadi Chehade

Fadi Chehade


Het adviescomité zal leidende figuren in de informatietechnologie om advies vragen bij de organisatie van de volgende internetconferentie China en bij de verdere ontwikkeling van internet in China. Aan 31 prominenten uit de sector afkomstig uit regeringen, bedrijven, academische instellingen en de technologische wereld is gevraagd om in het comité te zetelen. Persoonlijkheden die al hebben toegezegd zijn Li Xiaodong, president en CEO van China Internet Network Information Center, Zheng Yongnian, directeur van het East Asian Institute van de Universiteit van Singapore, Shum Heung Yeung, executive vice president van Microsoft, Werner Zorn, de ‘vader van het Duitse Internet’ en Denis Davydov, voorzitter van de Safe Internet League van Rusland. Het is de bedoeling om de ambities en belangen van alle landen op een evenwichtige manier te laten meespelen en de internationale samenwerking en uitwisseling op het gebied van internet te laten vooruitgaan.
Xinhua, Wikipedia, China Daily, Elsevier.nl, SCMP

 
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *