Reddingsteam uit Zhejiang ingezet bij ramp in Italië

Een civiel reddingsteam uit de provincie Zhejiang is naar Italië gereisd om er te helpen in de door een aardbeving getroffen gebieden.

reddingsteamDrie specialisten zijn al gearriveerd en zij zijn meteen aan het werk gegaan. Volgens de directeur van het team, dat de naam ‘Rescue Team of Ram Union’ draagt, zijn ze professioneel opgeleid en hebben ze al vaker deelgenomen aan dit soort werk in vele verschillende landen. Ze hebben toestellen mee om overlevenden te vinden onder het puin, en ook medische apparatuur. Een Italiaanse afdeling van de organisatie zou 16 leden hebben gestuurd, onder wie 2 dokters en verder ook voorraden met EHBO-materiaal.
De hulpverleners uit Zhejiang waren al eerder in internationaal verband aan het werk in Nepal, Pakistan en Ecuador. Leden van de organisatie die pas in 2009 is opgericht, hadden eerder geholpen bij de aardbeving van Wenchuan in de provincie Sichuan. Daarna hebben ze nog bijstand gegeven aan de getroffenen van de rampen in Yushu (provincie Qinghai) en van Ludian (provincie Yunnan).
China wil nog meer hulp geven volgens Lu Kang, een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, die ook zijn medeleven uitte met de slachtoffers en hun families. BuZa dankt ook de Italiaanse regering voor het onderzoek naar mogelijke Chinese slachtoffers.
Er is een video beschikbaar van de activiteiten in Italië van de Chinese hulpverleners gemaakt door CCTV.
China Daily Asia, Xinhua, ANSA (Agenzia Nazionale Stampa Associata), algemeen persbureau van Italië.

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *