Redt Wanda Dragone ?

De spektakelgroep ‘Productions du Dragon’ van Franco Dragone werkt onder een gerechtelijk akkoord. Volgens een herstelplan binnen de rechtbank van Bergen is de Chinese groep Wanda terug begonnen met betalingen. Ook uitbreiding met voorstellingen op nieuwe locaties zitten in de pijplijn.

Tijdens het staatsbezoek van koning Filip aan China in juni 2015 toonde Franco Dragone fier de vorst het door de groep Wanda ondertekende contract van 1,5 miljard euro voor de bouw van 6 nieuwe zalen. Nieuwe zalen betekent 6 nieuwe spektakels werd gedacht. De zalenbouw is echter afhankelijk van partnergroep Wanda. De twee theaters te Wuhan en in Xishuangbanna waren tijdig klaar. Nadien vertroebelden de relaties tussen beide partners. Tijdens de pleidooien op de rechtbank legden de advocaten van Dragone uit dat de relatie gebroken was. De twee spektakels bleven doorgaan maar de Chinezen betaalden niet, zo heette het.
Volgens een herstelplan dat neergelegd werd binnen het kader van het gerechtelijk akkoord staat nu te lezen dat de relaties tussen de partners teruggekeerd zijn op ‘mooi weer’. In het herstelplan bij de rechtbank van Bergen staat dat een nieuwe samenwerking op basis van het gentlemen agreement uit 2015 toelaat verschillende projecten te herstarten.

Toch nieuwe shows

Naast de voorstellingen die doorlopen in Wuhan en Xichuangbanna werd een nieuw contract getekend te Wuxi en die voorstellingen lopen tot eind 2019. Voor twee andere spektakels te Chengdu en te Chongqing zit men in de fase van MoU ondertekening. Tenslotte zijn er nog discussies over een nieuwe show te Guangzhou.
Hoewel moeilijk te becijferen zou de waarde van de nieuwe shows liggen tussen $100 en 200 miljoen dollar. Naar verluidt betaalt Dragone zijn leveranciers maar voor 50%. Hopen maar dat Wanda Dragone uit het gerechtelijk moeras trekt. De rechtbank zou op 25 maart beslissen
Bronnen; Echo, Le Vif, LDH, AFP

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *