Regering stimuleert traditionele geneeskunde

Chinese traditionele geneesmiddelen

Chinese traditionele geneesmiddelen


Een recente circulaire van de regering vraagt aan de lokale overheden dat ze een inspanning leveren om in de gezondheidszorg de traditionele geneeskunde  te integreren. Ook wordt gevraagd dat de gezondheidsinstellingen de vorming, voorzieningen en geneesmiddelen op dit vlak verbeteren. 
“Elk gezondheidscentrum en elke kliniek op dorpsniveau moet tradionele geneeskunde aanbieden”, aldus de circulaire.  Door deze overheidssteun plaatst de circulaire de overgeleverde Chinese geneeskunde op voet van gelijkheid met de westerse, aldus viceminister van Volksgezondheid, Wang Guoqiang. De traditionele geneeskunde kost minder dan de westerse en is nogal populair in de landelijke gebieden. De circulaire stipt aan dat die geneesmiddelen door de staat zullen worden erkend en dat deze vorm van zorg zal worden terugbetaald in de stad en op het platteland. Er komt ook een digitale catalogus van eeuwenoude en ook recentere medische boeken.

Print Friendly, PDF & Email

2 comments for “Regering stimuleert traditionele geneeskunde

  1. Met uw opmerking kan ik het helaas niet eens zijn. Onze stichting heeft een rechtstreekse joint-venture opgezet met de State Administration of Traditional Chinese Medicine welke- zoals u ongetwijfeld weet – onderdeel is van het Ministerie van Gezondheid. Verleden jaar hebben wij de Minister van gezondheid ontmoet – de heer Chen Zhu en de vice minister de heer Wang Guoqiang (tevens president van SATCM) en hebben wij in april op het kabinet van de minister van Economische Zaken Patricia Ceysens het contract ondertekend. Daarna is het rustig geworden en blijkt er totaal geen interesse meer te zijn om TCM daadwerkelijk in onze veel te duur wordende en veelal falende westerse gezondheidszorg te intergreren.
    West Europa heeft zijn grenzen gesloten onder druk van de westerse farmacie, die ogenschijnlijk veel politici aardig in hun grip blijken te hebben.

  2. eigenlijk ging het artikel over het stimuleren van de traditionele geneesmiddelen door de overheden in China
    als ik u goed begrijp was er een akkoord om dit hier te promoten, maar daar steekt de farmaceutische lobby een stokje voor?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *