Shanghai wil meer huurpanden

Nadat Shanghai de voorbije 6 maanden al 29 percelen grond had geveild om verhuurd te worden is de metropool van plan deze politiek tot 2030 voort te zetten. 170 km2 grond zal bestemd worden voor huurpanden.

De prijzen voor het verwerven van woningen stegen te Shanghai van midden 2015 tot begin 2016 met 100 %. Voor personen die zich nieuw komen vestigen, vormt deze prijs een echte struikelblok. Dit is een ernstige hindernis voor Shanghai dat zich wil ontwikkelen als een financieel- en verschepingscentrum van wereldklasse. De stad trof al klassieke maatregelen ter afkoeling.
In juli was Shanghai de eerste Chinese stad die percelen grond veilde die enkel bestemd waren voor huurwoningen. Eerder beloofden de autoriteiten dat ze tegen 2020 voor 700.000 huurwoningen zouden zorgen. De voorbije 6 maanden heeft de metropool zo 29 percelen geveild die enkel bedoeld waren voor huurwoningen. Op deze sites kunnen 40.000 woongelegenheden gebouwd worden voor in totaal 2,4 miljoen m2. Ter vergelijking in 2016 werd voor 1,8 miljoen m2 gebouwd.
Vicedirecteur Cen Fukang bij de Shanghai Planning, Land and Resources Administration zegt dat hij tot 2030 van plan is om 170 km2 grond hiervoor te zullen voorbehouden. In totaal beschikt Shanghai over 660 km2 aan grondreserves voor woningen. Ook benadrukt Shanghai de ontwikkeling van kleinere flats om tegemoet te komen aan de vraag naar woningen. Cen hoopt dat Shanghai tegen 2035 over 830 km2 grondreserve zou beschikken. Totnutoe werden alle percelen bestemd voor huurwoningen verkocht aan staatsontwikkelaars.
Vice-decaan Huang Yu bij de onderzoek academie China Index Academy verwacht dat de huurmarkt in China die nu 1380 miljard yuan waard is, stijgt tot 2000 miljard yuan in 2020. In het kielzog van de regering die eerder aanmoedigt te huren dan te kopen, heeft een derde van de 30 top vastgoedbedrijven al hun oog laten vallen op dit marktsegment. Zo heeft de beursgenoteerde ontwikkelaar Country Garden plannen ontvouwd om de komende 3 jaar 1 miljoen appartementen te zullen bouwen om te huren voor de lange termijn.
Bron: SCMP

Print Friendly, PDF & Email
Voeg toe aan :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 karakters beschikbaar