Shenzhen recruteert in Brussel

De groeistad Shenzhen opende vrijdag in Brussel een HR-bureau om overzees- en Europees talent te lokken. Shenzhen belooft aantrekkelijk loon, toegankelijke huisvesting en bonussen voor talenten in diverse hightech branches.

In 2010 trok Shenzhens jobbeurs 100.000 gegadigden


Het bureau in Brussel is Shenzhens vierde tak wereldwijd na Los Angeles, Tokyo en Sydney. Het doel is leidende niet-Chinese experten aan te trekken, maar ook Chinese studenten die bijna afgestudeerd zijn, aldus viceburgemeester Tang Jie aan China Daily. Hij benadrukt dat Shenzhen Hong Kong over 5 jaar qua economische productie wil overschaduwen enerzijds, maar dat zijn stad wil overstappen van een fabricage- en assemblagestad naar een innovatie hub anderzijds en daarvoor is talent nodig. Dus wordt competent personeel gezocht op het gebied van financiën, cultuur, biowetenschap, logistiek, nieuwe materialen e.a. Daartegenover staat aantrekkelijke verloning, huisvesting, bonussen en sociale dienstverlening.
Shenzhens HR-plan voorziet de aanwerving tijdens de periode 2011-15 van 50 pioniersteams met invloed wereldwijd en van 1000 overzeese experten, aldus onderdirecteur Li Ming van Shenzhens HR-dienst. Deze top-pool zou dan de komende 5 jaar 10.000 personen moeten aantrekken. Naast het openen van burelen in de wereld houdt Shenzhen ook al 10 jaar een grote jobbeurs die telkens duizenden belangstellenden trekt. De volgende is gepland van 4 tot 5 november. Na drie decennia van snelle ontwikkeling wordt nu vooral op kwaliteit gefocust aldus nog de burgemeester. Hij geeft toe dat hij op het gebied van milieu en verstedelijking nog wat kan leren van de Europese ervaringen. Hij zegt echter dat zijn stad 3 decennia geleden maar twee universitair afgestudeerden telde terwijl er nu 1,4 miljoen hogeschool-studenten zijn en 70.000 buitenlandse experten.
Bron China Daily

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.