Straks landen weer Chinese toeristen in Bierset

Vanaf Nieuwjaar zullen er na 4 maanden onderbreking weer Chinese toeristen landen in de Luikse luchthaven te Bierset. De Chinese touroperator heeft een oplossing gevonden voor het probleem rond de vliegvergunning van de Russische vliegmaatschappij I-Fly.

i-flyTot in september laatstleden zijn op 18 maanden tijd 130.000 Chinese toeristen geland op de Luikse luchthaven Bierset die 300.000 passagiers per jaar onthaalt. De Chinese vluchten zijn een organisatie van de Chinese operator U-Tours die de toeristen na hun aankomst op bussen plaatst naar gelang de gekozen rondreis door Europa.
In september kwam een kink in de kabel toen bleek dat I-Fly in moeilijkheden verkeerde waardoor voor het niet hernieuwen van de vliegvergunning werd gevreesd.  Blijkbaar zijn deze problemen van de baan want vanaf januari hervatten de vluchten door I-Fly vanaf secundaire Chinese steden naar Luik. Volgens de krant La Meuse hebben de drie vluchten per week die later tot 6 vluchten uitgroeiden, de Luikse luchthaven geen windeieren gelegd. Het artikel spreekt zelfs van een Chinese ‘razzia’ op de taxfree winkel van de luchthaven. Voor elke vlucht worden  er voor 500.000 euro goederen gededouaneerd en 21000 euro aan BTW geprofiteerd in de taxfree winkel. Na de passage van de toeristen zijn de schappen leeg en worden deze gevuld voor de volgende dag, aldus de reportage vorig jaar van La Meuse. .
Bronnen: Le Soir, La Meuse
Bekijk ook de video

Print Friendly, PDF & Email
Voeg toe aan :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 karakters beschikbaar