Xinjiang intensiveert strijd tegen de armoede

Op het partijcongres van de CPC-Xinjiang heeft secretaris Chen Quanguo beloofd om 70 % van de fondsen te gaan besteden om de kwaliteit van het leven te verbeteren. Dit komt neer op meer middelen voor huisvesting, infrastructuur, onderwijs en medische diensten.

xjgpovert

Xinjiang vrouw op het platteland


Tot eind augustus was  Chen Quanguo partijleider in Tibet. Zijn benoeming tot partijsecretaris in Xinjiang maakt deel uit van een beslissing die tijdens de vakantie in Beidaihe beslist werd. Op de recente bijeenkomst van het Centraal Comité volgden er nog topbenoemingen of vervangingen. Chen werkte gedurende zes jaar samen met premier Li Keqiang wanneer Li in 1998 dienstdoend gouverneur van Henan werd. De nu 61-jarige Chen kwam in Xinjiang de 63 jarige partijsecretaris Zhang Chunxian vervangen die een soort van prepensioen functie zal krijgen.
Op het regionale partijcongres heeft de kersverse secretaris Chen Quanguo beloofd de levensvoorwaarden van het volk te verbeteren en het gevecht tegen de armoede te winnen. Daarvoor zullen 70 % van de financiële middelen gaan naar de verbetering van de levenskwaliteit. Van 2016 tot 2020 zullen in de landelijke gebieden van Xinjiang voor 1,4 miljoen gezinnen nieuwe woningen worden gebouwd en tevens zullen de woonvoorwaarden voor de lage stedelijke inkomens verbeterd worden. Het bestuur zal het gratis onderwijs uitbreiden tot toegang voor meer kinderen en vooral in het zuidelijke en armer gedeelte van de regio. Kinderen van alle minderheden moeten naar school en de kwaliteit van het onderwijs moet verbeteren, aldus Chen. Het regionaal bestuur zal meer beroepsscholen bouwen en meer teenagers van arme families zullen er gratis kunnen leren.
chenquanguo

Chen Quanguo


Tegen 2020 zullen 2,2 miljoen banen worden bij geschapen : minstens een persoon per gezin moet te werk gesteld zijn. Van 2011 tot 2015 steeg het inkomen van 1,73 miljoen personen boven de armoedegrens uit. Nu leven in Xinjiang nog 2,61 miljoen bewoners in armoede of minder dan 10 % van de bevolking. Voor 2020 zouden zij boven de armoedegrens uitkomen, aldus Chen.
Bronnen: Chinagate, SCMP

Print Friendly, PDF & Email
Voeg toe aan :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 karakters beschikbaar