UHV-lijn gepland van Binnen-Mongolië naar kust

Het Staatselektriciteitsnet is van plan om volgend jaar een Ultrahogevoltlijn (UHV) aan te leggen, die in Binnen-Mongolië opgewekte stroom zal overbrengen naar Jiangsu aan de kust. Het gaat om elektriciteit opgewekt door zowel steenkoolcentrales als windenergie.

Inspectie UHV-transfo's

Inspectie UHV-transfo's


De ‘State Grid Corporation’ zei eerder 100 miljard yuan te willen besteden aan Ultrahogevoltlijnen gedurende de komende drie tot vier jaar. UHV-lijnen kunnen tot 1000 Kv overplaatsen over hoge afstand met weinig verlies. De lijn is erg nodig omdat vele windboerderijen in Binnen-Mongolië energie opwekken die niet verbonden is met het elektriciteitsnet, zodat letterlijk energie wordt verspild.
Onderdirecteur Shu Yinbiao van de ‘State Grid Corporation’  zei dat zijn firma klaar is om aan de regering de toelating te vragen voor een 1300 km lange UHV-lijn van Binnen-Mongolië tot de provincie Jiangsu. Vooral stroom opgewekt door thermische centrales en windenergie zal worden doorgestuurd naar de bevolkingsrijke provincie. De eerste UHV-lijn van Shanxi naar Hubei dateert pas van begin dit jaar, maar heeft reeds 8 miljard Kwu doorgestuurd. Tegen 2020 plant de stroomtransmissiefirma een totaal UHV-netwerk van 300 miljoen kw. Naar eigen zeggen van de ‘State Grid Corporation’ is China leider op wereldvlak in deze technologie.

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *