UNESCO erkent 2 nieuwe Chinese geoparken

De UNESCO heeft Arxan in Binnen-Mongolië en Keketuohai in A.R.Xinjiang toegevoegd aan haar  127 geoparken wereldwijd. Daarmee worden ze het 34-ste en 35-ste geopark in China.

Arxan


De UNESCO-geoparken zijn gebieden die de biodiversiteit promoten door gemeenschapsinitiatieven welke de regionale duurzame ontwikkeling bevorderen. Twee Chinese gebieden zijn wegens hun grote geologische diversiteit toegevoegd aan de lijst naast acht andere wereldwijd.
Arxan is een middellage bergregio in de A.R. Binnen Mongolië terwijl Keketuohai zich bevindt in de A.R. Xinjiang. Ze worden het 34-ste en 35-ste geopark in China. De Arxan bergen die al meer dan 2,5 miljoen jaren oud zijn, bestaan uit 35 vulkanen met een rijke variëteit aan meren en natuurlijke bronnen.

Keketouhai


Het Keketouhai geopark wordt soms het Chinese Yosemite genoemd wegens de granieten landvormen. De regio kent een rijke Kazachse geschiedenis en cultuur en bezit unieke Botamaoyin rotsschilderingen die volgens de UNESCO minstens 3000 jaar oud zijn.
Bij de andere geoparken die op de lijst staan, zijn Causses du Quercy in France, Cheongsong in Zuid-Korea, Comarca Minera en Mixteca Alta in Mexico, Las Loras in Spanje en het eiland Qeshm in Iran.
Bron:SCMP
Zie ook You Tube   Arxan,   Keketouhai

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *