Waterzuiveringsstations gebouwd langs Songhuarivier

 

Vervuiling van Songhua

Vervuiling van Songhua


De milieu-autoriteiten van de provincie Jilin hebben bekendgemaakt dat alle 36 kantons langsheen de Songhuarivier tegen volgend jaar zullen beschikken over waterzuiveringsstations. Daardoor zullen ze samen 1,46 miljoen ton afvalwater kunnen behandelen, aldus Wang Guocai, hoofd van de provinciale milieudienst. Deze stations vormen een gedeelte van de plannen om de vervuiling langsheen de Songhua onder controle te krijgen.

Die plannen omvatten 86 projecten met een gezamenlijke investering van meer dan 5 miljard yuan over vijf jaar gespreid (2006-2010). De autoriteiten in Jilin denken er aan om daarvoor nog 11 miljard uit te trekken.

De Songhuarivier werd in 2005 op een trieste manier wereldberoemd toen 100 ton benzeen uit een chemisch bedrijf in de rivier terechtkwam. Dit verplichtte Harbin, hoofdstad van Heilongjiang, tijdelijk de levering van drinkwater aan 3,8 miljoen personen te staken. De vervuiling maakte ook de Russen bezorgd. Ondertussen werd de milieubescherming in het Songhuabekken opgevoerd. Sedert 2007 werden 316 ondernemingen gesloten en 513 gingen tijdelijk dicht tot na het treffen van passende maatregelen, aldus nog Wang.

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.