Wereldexpo breekt twee records

Het totale aantal expobezoekers in Shanghai overtreft reeds het vorige record, toen in Osaka 64 miljoen personen geteld werden. Zaterdag werd nog een ander record opgetekend, met meer dan 1 miljoen bezoekers op één dag. Uiteraard gaf dat grote files tot gevolg.
 expovolHet eindaantal van 64 miljoen in Osaka in 1970 werd reeds overtroffen op de 169e dag van de Wereldexpo, die sluit op 1 november. Shanghai is dus nog twee weken open. Wellicht zal het eindcijfer de voorspelling van 70 miljoen bezoekers dicht benaderen. Zaterdag werd dan nog een record gebroken, doordat 1,03 miljoen mensen die dag de expo bezochten. Nadeel was dat de drukte het stedelijk transportsysteem danig onder druk zette. De bezoekers moesten bovendien meer dan een uur wachten voor de meeste paviljoenen. Sommige populaire paviljoenen stopten met de wachtrijen na 17u00 omdat deze te groot waren. Gelukkigen konden zeven paviljoenen bezoeken, minder gelukkigen maar drie.
De organisatoren verwittigen de diverse media wanneer het aantal dagelijkse bezoekers de 700.000 overschrijdt, waarbij dan opgeroepen wordt de piekuren te vermijden. Anderzijds werden meer middelen ingezet, zoals meer bussen, meer afsluitingen voor wachtenden en nog meer toiletten. De ferry vaart nu tot 21u00. Zes bijkomende nooduitgangen werden geopend. Naar verluidt was het verwacht dat de laatste maand druk zou uitvallen en precies daarvoor hebben de organisatoren meer middelen ingezet. Een bezoekster reageert dat het weliswaar spijtig is dat ze haar doel van 10 paviljoenen te bezoeken niet kan realiseren, maar dat dit nog altijd beter is dan geen bezoek en het te moeten stellen met beelden op televisie.

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *