2010: Meer financiële steun voor landbouw

Het ministerie van Financiën trekt volgend jaar 120 miljard yuan meer uit om de landbouw te ondersteunen: de gelden dienen voor het verbeteren van zowel de technologie, de infrastructuur als de openbare dienstverlening.
landbouwNa de jaarlijkse economische conferentie begin december werd opnieuw de jaarlijkse conferentie gehouden over de landbouw, die de betreffende politiek bepaalt voor het komende jaar. De landbouwconferentie kwam afgelopen weekend bijeen en voor volgend jaar staat het stimuleren van het verbruik van de boeren en het verhogen van hun levensstandaard centraal.
Ondanks de crisis en de droogte in Noord- en Centraal-China kende de graanoogst een zesde opeenvolgende groei, meer bepaald tot 430 miljard kg. Het gemiddeld  inkomen van de de boeren steeg met 6 % tot 5000 yuan per jaar. Voor volgend jaar trekt het ministerie van Financiën 717 miljard yuan uit om de landbouw te steunen, 120 miljard meer dan in 2009. Daarvan gaat 123 miljard naar landbouwtoelagen voor zaden, landbouwmachines en werktuigen, 20 % meer dan voorheen. Er gaat 264 miljard naar verbetering van landbouwinfrastructuur, zoals herstel van afgetakelde kleine reservoirs en het zuiveren van kleine besmette afwatering. Naar de verbetering van de lokale openbare dienstverlening in de rurale gebieden gaat 269 miljard. Ook wordt het netwerk van financiële diensten in landbouwgebieden verbeterd, want in 1424 kantons raken boeren moeilijk aan krediet. Ten slotte wordt beloofd dat de inburgering van boeren die naar de stad trekken, zal worden vergemakkelijkt. In dat kader maakte de stad Dalian onlangs bekend de tijdelijke verblijfskaart voor migranten te zullen afschaffen. Deze had tot gevolg dat migranten niet van de sociale diensten en het onderwijs voor hun kinderen konden genieten. Overigens wordt voor de migranten vanaf 1 januari de pensioenregeling van kracht, waardoor de pensioenfondsen transfereerbaar zijn tussen verschillende provincies.
CCTV over preferentiële politiek voor landbouw

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *