CCTV lanceert Net-TV

De Chinese staatstelevisie plaatst nu ook haar dagelijkse productie van 750 uur op het internet. De internet-TV zal eveneens een archief bevatten en de gebruikers kunnen video’s uploaden en delen.
CNTVCCTV, China’s grootste televisiestation, telt 20 kanalen die dagelijks goed zijn voor 750 uur uitzending. Als dit nieuws, sport en ontspanning kan nu ook op internet worden gevolgd. CNTV heeft 5 soorten programma’s: behalve  nieuws, sport en ontspanning zijn er twee producten genaamd “bugu” en “xiyou”. “Xiyou” is een onlinegemeenschap waar de gebruikers hun geüploade video’s kunnen delen en onder mekaar kunnen communiceren. “Bugu” verschaft videodiensten zoals uitzendingen online, video-on-demand en heruitzendingen 24/7. Daarnaast zal 400.000 uur televisie uit vorige jaren ook online worden geplaatst als een soort videomuseum. Er is uiteraard ook een zoek- en downloadmogelijkheid, plus mogelijkheid tot commentaar.
Het initiatief heeft 200 miljoen yuan gekost. De site heeft mirrorsites in 5 buitenlandse steden. Chinese studenten in het buitenland reageerden reeds enthousiast omdat ze dan niet meer afhankelijk zijn van satelliet-TV. De eerste drie dagen werking werden 7 miljoen hits gescoord. Vorige maand had Xinhua reeds een CNN-achtig netwerk opgestart en had Hunans satelliet-TV ook een televisiekanaal op internet gelanceerd.
Recentelijk ondernam de Chinese justitie ook actie tegen videosharingsites die inhoud overnamen zonder toestemming. Hoe dan ook heeft zich in de strijd tussen Tudou en Youku een derde hond gemengd, maar of die met het been gaat lopen … .
Het adres is www.cntv.cn.
Bronnen: China Daily, SCMP
CCTV over eigen initiatief,    eerste dagen reacties

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *