300 miljard yuan naar groene auto’s

Peking heeft 374 miljard yuan veil voor de vermindering van uitstoot en 80 % van dit geld gaat naar de ontwikkeling van meer schone auto’s; 300 miljard dus voor hybride en elektrische wagens.
Electric-CarOp de website van de ‘Nationale Ontwikkelings-en Hervormingscommissie‘ staat dat de regering wil dat 11 sectoren meer energie-efficiënte technologieën zouden gebruiken. Het gaat onder meer om petrochemie, non-ferro, staal, textiel en machinebouw. Ze mogen zich verwachten aan investeringen om die efficiëntie te bevorderen. De regering meent dat ze met de maatregelen 41 miljoen ton equivalent aan steenkool kan uitsparen. Ook de autosector met zijn 13 miljoen verkochte wagens worstelt met maatregelen ter beperking van de uitstoot. De commissie wil tegen 2015 drie miljoen hybride wagens en 1,5 miljoen puur elektrische wagens op de wegen. Volgens McKinsey dreigt de CO²-uitstoot van 0,4 gigaton in 2005 te stijgen tot 1,8 gigaton in 2030. Dit jaar alleen steeg de vraag voor geraffineerde olie met 7,8 %.
Verschillende Chinese automerken werken aan diverse types van ‘groene’ wagens, maar voorlopig blijft een grootschalige commercialisering uit. Minister van Wetenschap en Technologie Wan Gang zou dit graag gerealiseerd zien en riep op tot inspanningen om kerntechnologieën zoals batterijen te ontwikkelen voor deze alternatieve voertuigen. Viceminister Miao Wei zei eerder dat de regering individuen zou betoelagen om hen te stimuleren zich een voertuig op basis van een alternatieve brandstof aan te schaffen.
Bron SCMP
Zie ook: CCTV over BYD elektrische wagen voorgesteld in Detroit

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *