Berlusconi verkoopt ook AC Milan aan Chinezen

Nog geen maand nadat bekend werd dat Suning Inter Milan opkoopt, heeft voormalig Italiaans premier Berlusconi verklaard zijn AC Milan te zullen verkopen aan Chinese investeerders. Die hebben beloofd om gedurende twee jaar minstens €400 miljoen te investeren in de Club.

AC-Milan-BerlusconiDe nu 78 jarige Sylvio Berlusconi kocht AC Milan in 1986 toen de club op de rand van het failliet stond. Hij investeerde in de club en trok Arrigo Sacchi als coach aan die AC naar vele overwinningen leidde zoals in de Europese cup in 1989 en 1990. Als eigenaar van de club won hij acht maal de kampioenstitel en vijf maal de Europese titel. AC Milan eindigde vorig seizoen slechts op de zevende plaats en maakte vorig jaar  €93.5m verlies. De laatste tijd is Berlusconi meer bezig met zijn gerechtelijke perikelen dan met zijn club.
Aan de lokale pers zei de voormalige premier dat hij van plan is de club te verkopen aan Chinese eigenaars die over twee jaar gespreid er 400 miljoen euro willen in investeren om hem terug naar roem te leiden. De beide partijen finaliseren nog de overeenkomst. Namen werden niet genoemd maar wel circuleren de namen van Alibaba topman Jack Ma, zijn Baidu-collega Robin Li en ook He Xiangjian van airco Midea dat recentelijk zijn participatie verhoogde in het Duitse Kuka Robotics.
Vorige maand nog werd bekend dat Suning €270 mln neertelde voor 70 % in Inter Milan en vorig jaar nam Wanda tegen €45 mln 20 % in Atlético Madrid. Ook in Manchester City nam een Chinees consortium 13 % tegen $400 mln . Zoals bekend is de Chinese president Xi Jinping een voetbalfan die zijn land graag tegen 2030 tot de beste Aziatische teams zou zien behoren. De voorbije week werd bekend dat oud Feyenoordspeler Graziano Pelle die nu de spits is van het Italiaanse team Southampton zou verlaten om in China bij Shandong Luneng te spelen. Deze ploeg ontfutselde ook Papiss Demba Cissé van Newcastle. Leicester City zou op het punt staan van Shanghai SIPG, een bod van € 41 mln te ontvangen om N’Golo Kanté over te kopen
Bron: FT, voetbalzone

Print Friendly, PDF & Email
Voeg toe aan :

2 comments for “Berlusconi verkoopt ook AC Milan aan Chinezen

  1. huub gulickx
    9 juli 2016 at 17:11

    Ik begin me toch af te vragen of dit soort ridicule, super-kapitalistische money-transfers niet betekenen dat de rijke chinezen hun geloof in de chinese economie zijn kwijt geraakt

    • 11 juli 2016 at 07:39

      Voornaamste bedoeling is publiciteit buiten de grenzen en de naambekendheid in het buitenland op te voeren. Dit kan eveneens de reële economie ten goede komen. Is ook de bedoeling van de reclameborden voor Chinese merken tijdens de spelen van Rio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 karakters beschikbaar