Bouw langste stroomtransmissienet opgestart

In Tibet werd de bouw gestart van ‘s werelds langste en moeilijkste elektriciteitstransmissienetwerk. De lengte van het netwerk is 1774 km, op een gemiddelde hoogte van 4650 meter. Daar wordt 16 miljard yuan in geïnvesteerd.

Openingsceremonie bouw nieuwe lijn

Openingsceremonie bouw nieuwe lijn


De bouw van het nieuwe netwerk begon tegelijkertijd op twee plaatsen, namelijk in Golmud in Qinghai en in Lhasa in Tibet. Het transmissienetwerk start in Xining, de hoofdstad van Qinghai, en loopt tot Lhasa, 1774 km verder. Van dit parcours ligt 565 km op een terrein met permanent bevroren bodem. Het project kost dan ook 16 miljard yuan, maar de lijn zou in 2012 in werking kunnen treden.
De elektriciteitslijn bestaat uit twee netwerken: de 750 Kv-wisselstroomroute Xining-Golmud en de 400 Kv-gelijkstroomroute Golmud-Lhasa. Als  hoofdas inzake energieoverdracht zal het de elektriciteitsschaarste van AR Tibet vooral in het droog winterseizoen lenigen, maar ook de nodige energiezekerheid bezorgen voor Tibets snelle economische en sociale ontwikkeling. De lijn kan ook in de zomer overtollige waterkracht uit Tibet naar Qinghai sturen. Volgens de ‘State Grid Corporation’ zal de doorgestuurde stroom tijdens de eerste drie jaar 4000 miljard Kv bedragen.

Print Friendly, PDF & Email
Voeg toe aan :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 karakters beschikbaar